Naučte se švédskému umění dobrého stárnutí
Knižní novinky

Naučte se švédskému umění dobrého stárnutí

V nakladatelství Alferia právě vychází Švédské umění dobrého stárnutí. Autorka bestselleru Životní úklid Margareta Magnussonová ukazuje čtenářům na svém vlastním životním příběhu, jak se připravit na období stárnutí, a pomáhá jim pochopit radosti i strasti, které může toto období přinést. Hlavním poselstvím knihy je myšlenka, že bychom se měli méně obávat představy smrti.

Bydlení

Test toaletních papírů 2024: Překvapivé výsledky měkkosti a jemnosti

V nedávném testu, který provedl portál Arecenze.cz, bylo otestováno 17 různých druhů toaletních papírů. Kromě ceny a počtu vrstev byla největší pozornost věnována měkkosti a jemnosti. Výsledky ukázaly značné rozdíly mezi jednotlivými produkty, kdy nejlepší z nich dosahoval jemnosti hedvábí, zatímco ten nejhorší by se dal přirovnat k brusnému papíru.

Zabijačkové speciality.
Čtení ke kávě

Na zabíjačkové pochoutky zapomeň

„A tu černou zabíjačkovou polévku a jitrničky mám kde?“ přivítala nás naše babi a s mírně povytaženým obočím přehlédla naši zdevastovanou rodinu. Vraceli jsme se zrovna ze zabíjačky, která se konala u druhé babičky, tatínkovy mámy, v nedaleké vesnici.

Meruňky.
Recepty

Meruňky, cukr a pozdvižení na hranicích (osobní příběh)

V době, o níž píšu, se na výjezd do jakékoliv cizí země muselo žádat o povolení. Naše babi tehdy aktivně naplánovala výlet do Polska, do krásného města Wrocław, které Poláci nazývají městem stovky mostů. V plánu byla prohlídka města, a pokud počasí bude přát, na zpáteční cestě zastávka u jezer, kde se mělo přenocovat pod stany a v autě.

Zelené ořechy.
Recepty

Poklad po dědečkovi – recept starý 50 let

Každý za poklad považuje něco jiného. Někdo okamžik, kdy najde peníze, jiný zase ten, kdy nalezne třeba drahokam. Já našla jako poklad kus svého dětství. Opravdu, našla jsem recept, který si před padesáti lety dědeček vystřihl z časopisu, jak se to dříve dělávalo, a každý rok podle něj dělal ty nejlepší ořechy na světě.

Buchty Josefa Maršálka
Recepty

Buchty od Josefa Maršálka

Se svolením Josefa Maršálka vám tuto sobotu přinášíme recept na jeho neodolatelné a vynikající buchty! Jejich příprava je snadná, a rovnou vám radíme: chystejte si dvojnásobnou dávku! Zmizí totiž, jako by se po nich zaprášilo.