5 tipů na míchaná vajíčka: Triky dle Pohlreicha i Gordona Ramsayho

Foto: Unsplash.com

Smažená vajíčka zvládne připravit každý. Výborná smažená vajíčka jen někdo. Ukážeme vám, jak vaří míchaná vajíčka Gordon Ramsay i Zdeněk Pohlreich a co do vajíček můžete přidat, aby byla ještě lepší.

5 tipů na míchaná vajíčka

  • Pokud chcete krémová vajíčka, neobejdete se bez másla. Tuk je pro hladkou konzistenci nezbytný.
  • Nesmažte vajíčka příliš dlouho, jinak budou vysušená.
  • Pokud do vajíček přidáte smetanu (nebo alespoň plnotučné mléko), zaručeně si pochutnáte.
  • Soustřeďte se na dochucení. Sůl a pepř jsou samozřejmostí. Přidat ale doporučujeme i sekanou pažitku nebo mladou cibulku.
  • Připravujte vajíčka na pánvi s nepřilnavým povrchem. Pokud máte vajec málo, použijte menší pánev.
Krémová vajíčka se neobejdou bez másla a smetany.
Foto: Unsplash.com

Míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho

Pro přípravu míchaných vajec se skvělou krémovou konzistencí budete potřebovat několik čerstvých vajec, kousek másla, lžíci smetany a koření a bylinky podle vlastní chuti. Gordon Ramsay doporučuje pažitku.

Vejce rozklepněte do studené pánve a přidejte lžíci másla. Pánev s vajíčky postupně zahřívejte a nepřestávejte míchat. Stírejte vejce ze stran pánve do jejího středu a během míchání přidejte sůl a pepř.

Zdroj: Youtube.com – HexClad Cookware, Gordon Ramsay Makes Scrambled and Fried Eggs | Cooking With Gordon | HexClad

Ještě tekutá vejce stáhněte z plotýnky. Podle Gordona Ramsayho je totiž příprava míchaných vajec vlastně taková hra se zahříváním a ochlazováním pánve. Pokud nechcete mít vajíčka vysušená, nesmíte je připravovat na prudkém ohni. Krémová vajíčka připravíte jen na pánvi, kterou budete průběžně odkládat mimo plotýnku. Čas přípravy pokrmu se sice prodlouží, ale chuť vajíček se zaručeně zlepší.

Nakonec do hotových vajíček přimíchejte nasekané bylinky. Dobrou chuť.

Nikdy nepřipravujte vajíčka na prudkém ohni, byla by vysušená.
Foto: Unsplash.com

Míchaná vejce podle Zdeňka Pohlreicha

Zdeněk Polreich stejně jako Gordon Ramsay nesnáší vysušená vejce. Radí proto, abyste je připravovali ve vodní lázni.

Umístěte na zapnutou plotnu hrnec s vodou a do hrnce dejte skleněnou misku. V misce nechte rozpustit lžíci másla a lžíci smetany ke šlehání. Nakonec přidejte čtyři vejce a šlehejte, dokud nevznikne krémová směs. Šleháním se do vajec dostane vzduch a ta potom budou nadýchanější a lehčí. Rozhodně nebudou suchá.

Stáhněte hrnec z plotny a do misky s vejci přidejte ještě jednu lžíci smetany. Přidat můžete i zelené bylinky.

Zkuste připravit vajíčka ve vodní lázni, nebudete litovat.
Foto: Unsplash.com

Jak připravujete vajíčka vy? Diskutujte v komentářích.

Zdroje:

Petra Müllerová – Autorský text,
https://www.youtube.com/watch?v=UXtrScuC30E,
https://www.idnes.cz/hobby/domov/varte-jako-sef-pohlreich.A130522_084716_hobby-domov_bma,
https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/gordon-ramsay-michana-vajicka/,
https://www.prozeny.cz/clanek/jak-na-dokonala-michana-vajicka-mame-tipy-od-slavnych-sefkucharu-8733,
https://www.lifee.cz/trendy/luxusni-michana-vejce-mohou-byt-uprazena-do-tvrda-nebo-jemna-a-lehounka_76370.html#:~:text=Míchaná%20vejce%20podle%20Pohlreicha&text=V%20misce%20rozpusťte%20jednu%20polévkovou,Je%20to%20delikatesa,
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/19309-michana-vajicka-tipy

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*