Od paní Ivety Fabešové z IF café jsme vám již představili recept na cheesecake. Dnes pro vás máme skvělý nejen recept, ale také skvělou zprávu: Níže uvedený recept pochází z Ivetiny kuchařky a vy si tuto knihu plnou výborných receptů můžete objednat na: www.pohlreichshop.cz/vse-sladke.
A teď už slíbený recept na jednoduchý a skvělý krém karamel. Kam se hrabe crème brûlée, to se nedá srovnat! 🙂
Krém Karamel
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
Karamel
- 125 g cukru krupice
Krém
- 1 vanilkový lusk
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
Postup
Příprava karamelu
- Cukr vsypte do hrnce, zahřívejte na mírném plameni a nechte zkaramelizovat. Karamel ihned rozlijte do zapékacích mističek.
Příprava krému
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte, nožem vyškrábněte semínka a i s luskem vložte do rendlíku s mlékem. Mléko přiveďte k varu, odstavte a nechte 30 minut louhovat. Poté vanilkový lusk odstraňte.
- Vejce a cukr promíchejte, přilijte připravené mléko a promíchejte. Připravený krém nalijte rovnoměrně do zapékacích mističek s karamelem.
- Do plechu nebo formy s vyššími okraji vlijte vařící vodu a vyskládejte do ní naplněné misky. Vodní lázeň by měla dosahovat do ¾ výšky zapékacích misek. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte asi 25 minut. Vyjměte, ihned vyklopte na talířky a nechte vychladnout.
Poznámky
Recept z knihy Vše sladké – ke koupi na www.pohlreichshop.cz/vse-sladke/. Publikováno se svolením Ivety Fabešové.
Foto: @marekbartos Créme caramel
Zdroj: Iveta Fabešová
Buďte první kdo přidá komentář