Dnes vám chceme ve spolupráci s předním cukrářem Josefem Maršálkem, kterého znáte z pořadů Peče celá země a Napečeno, nejen představit recept na výbornou čokoládovou pomazánku, ale také vám dát možnost objednat si jeho nově vydanou knihu Moje sváteční pečení. Jak objednat knihu se slevou a dopravou zdarma, se dočtete níže v textu.
V únoru letošního roku vyšla Josefu Maršálkovi kniha Moderní česká cukrařina, kterou křtila kmotra Lucie Bílá a Tereza Bebarová, a jež je v současné době nominována na Knihu roku.
S odstupem pouhých několika měsíců od Moderní české cukrařiny právě vychází kuchařka Moje sváteční pečení, úžasná kniha plná stylových receptů a nečekaných chutí, doplněná nádhernými fotografiemi Marie Bartošové.
V šedesáti unikátních receptech inspirovaných dětstvím, zážitky z cest i aktuálními světovými trendy vám Josef ukáže, jak z klasického cukroví udělat něco výjimečného. Provede vás adventem, štědrovečerním týdnem a sváteční pečení a rozloučí se s vámi kolem Tří králů.
V Mém svátečním pečení rozhodně nechybějí ani Josefovy tajné tipy, takže společně zvládnete špičkovou cukrařinu přímo u vás doma. Stačí se do toho pustit – jak říká Josef Maršálek – sladce, s láskou a společně!
Knihy Moje sváteční pečení a Moderní česká cukrařina můžete objednat na e-shopu Albatros. Pokud to stihnete do 8. 10. a při objednání zadáte kód CUKRAR, získáte 10% slevu a poštovné zdarma.
Čokoládová pomazánka
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 220 g hořké čokolády zhruba 60%
- 100 g medu
- 150 g smetany 33%
- 30 g másla
- 65 g oleje olivového, pekanového či arašídového
Postup
- Smetanu přivedeme k varu společně s medem, a také máslem, a vařící nalejeme na čokoládu. Necháme asi 5 min. povolit, a poté ruční metlou vymícháme dohladka.
- Po částech zašleháme olej.
- Ještě teplou pomazánkou naplníme sklenice s víkem a uzavřeme. Necháme vychladnout. Skladujeme v lednici a snažíme se nesníst vše najednou 😉 – a věřte nám, že tento krok je na celém receptu to nejtěžší 😉.
Buďte první kdo přidá komentář