Vyhlašujeme nejlepší supermarkety pro seniory 2024: Vlídné ceny i bohatý sortiment

Lidl je divoká karta. Mnoho seniorů ho má v oblibě, jiní ho nesnáší. Záleží i na jednotlivých prodejnách. Foto: Unsplash.com

Není supermarket jako supermarket. Zatímco některé lákají na vlídné ceny, jiné sázejí na bohatší sortiment. Které supermarkety si nejvíce oblíbili senioři v České republice?

Terno

Terno je řetězec supermarketů, který to u seniorů vyhrál na plné čáře. Když byl v roce 1995 založen první supermarket Terno v Českých Budějovicích, netrvalo to dlouho a Terno začalo růst po celé republice. Tento řetězec svým zákazníkům nabízí velice široký sortiment zahrnující čerstvé zboží, ovoce a zeleninu, chlazené zboží, nápoje a pekařské výrobky. Kromě řady supermarketů má Terno také jeden hypermarket, který se nachází v Českých Budějovicích. V současné době také správa Terna připravuje pro své zákazníky magazín, který vychází pravidelně každý týden. Jeho platnost je od středy do úterý a zákazníci si zde mohou prohlédnout aktuální cenovou nabídku zboží a novinky, a pochopitelně nechybí ani víkendová akce.

Prodejna Terno v Českém Krumlově.
Foto: terno.cz

Penny

Penny už v roce 2021 vyhrálo cenu v soutěži „Obchod přátelský k seniorům a osobám se zdravotním postižením“. Krajskou soutěž tehdy pořádala Seniorská občanská společnost z.s. Prachatice a Penny bylo nejlépe hodnoceným obchodem z celkových 27 v kategorii supermarketů. A není těžké chápat, proč vyhrál zrovna tento řetězec. Lidem neustále nabízí sortiment za velice výhodné ceny a akční nabídky.

Foto: Unsplash.com

Lidl

Lidl se řídí třemi pravidly: kvalitním sortimentem, dostupností prodejen a vstřícnost zaměstnanců k zákazníkům. Obchodním modelem tohoto oblíbeného řetězce je diskontní prodej zboží denní potřeby v co nejvyšší možné kvalitě za ty nejlepší ceny. Stálý sortiment je neustále doplňován o časově omezené tematicky zaměřené nabídky potravin. Lidl se podle našich čtenářů ale velmi liší prodejna od prodejny. Někteří s ním mají negativní zkušenost, jiní zcela pozitivní.

Foto: Unsplash.com

Globus

V žebříčku nejlepších obchodů pro seniory se umístil i Globus. Globus má totiž nejen vlastní řeznictví, ale i pekařství, cukrářskou výrobu a kavárnu i restaurace, kde zákazníci moou poobědvat. Široké spektrum kvalitního zboží lze v Globusu pořídit za opravdu příznivou cenu. Řetězec si srdce svých zákazníků získal také privátními značkami, které zahrnují i drogistické potřeby nebo krmivo pro domácí mazlíčky.

Zdroje: Adam Beran, autorský text, https://www.terno.cz/o-nas/, https://www.penny.cz/stranka/o-nas, https://spolecnost.lidl.cz/o-nas, https://www.mistoprodeje.cz/obsah/zajimavosti-z-retailu/penny-je-nejlepsim-obchodem-pro-seniory/, https://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/seniori-vybrali-nejlepsi-supermarket-20190327.html

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*