Krátký střih pro jemné vlasy: 7 trendy střihů pro inspiraci

Foto: Unsplash.com

To, že máte jemné vlasy, nemusí nutně znamenat, že se musíte vzdát stylu. Právě naopak. S vhodným střihem můžete dosáhnout vzhledu plného objemu a textury, kterými upoutáte pozornost. V tomto článku se podíváme na různé krátké střihy, díky kterým budete vypadat skvěle a dodají vám sebevědomí.

  • Pixie střih
  • Vrstvený Bob
  • Nepravidelný bob
  • Texturovaný pixie střih
  • Podholený pixie střih
  • Hladký bob
  • Pixie s peříčkovým efektem

Pixie střih

Pixie střih je klasický krátký účes, který je ideální pro jemné vlasy. Tento střih je krátký na bocích a na zadní části hlavy, s delšími vrstvami na vrchu, které vytvářejí dojem většího objemu a textury. Je skvělý pro ty, kdo chtějí jednoduchý, ale zároveň výrazný vzhled. Pixie střih je také velmi snadný na údržbu a může být stylizován mnoha různými způsoby, což umožňuje variabilitu v každodenním nošení.

Foto: Pinterest.com

Vrstvený bob

Vrstvený bob je dalším skvělým střihem pro jemné vlasy. Jedná se o účes, který dodává vlasům pohyb a texturu, což pomáhá vytvořit iluzi hustších vlasů. Tento střih je univerzální a může být upraven podle individuálních potřeb a tvaru obličeje. Vrstvený bob je také skvělý pro ty, kdo chtějí elegantní a moderní vzhled, který je snadný na údržbu a vhodný pro různé příležitosti.

Foto: Pinterest.com

Nepravidelný bob

Nepravidelný bob, tzv. choppy bob, je moderní variantou klasického bobu, při kterém jsou vlasy střiženy do nepravidelných vrstev. Tento střih dodává vlasům objem a trendy vzhled. Nepravidelné vrstvy vytvářejí dynamický a mladistvý efekt, který je ideální právě pro jemné vlasy. Je perfektní volbou pro ty, kteří chtějí mít vlasy střižené podle posledních trendů.

Foto: Pinterest.com

Texturovaný pixie střih

Texturovaný pixie střih je varianta klasického pixie střihu s nepravidelnými vrstvami. Tento moderní střih dodává vlasům ještě více objemu a pohybu, což je skvělé pro jemné vlasy, které potřebují trochu více života. Je ideální pro ty, kdo chtějí odvážný a moderní vzhled, který je snadný na údržbu. Nositelkám dodá skvělý styl, kterému nikdo neodolá.

Foto: Pinterest.com

Podholený pixie střih

Podholený pixie střih je vskutku odvážný střih. Boky a zadní části vlasů u krku jsou oholené nebo velmi krátké, zatímco vršek je delší. Tento styl dodává jemným vlasům výrazný a moderní vzhled. Je perfektní volbou pro ty, kdo chtějí výrazný účes, který vyjádří jejich temperamentní charakter, a dále pro ty, kteří rádi experimentují.

Foto: Pinterest.com

Hladký bob

Hladký bob neboli sleek bob je hladký a elegantní bob střih, který vytváří iluzi hustších vlasů eliminací vrstev a přidáním lesku. Tento styl je ideální pro ty, kteří jsou zastánci sofistikovaného a klasického vzhledu. Je perfektní pro formální i neformální příležitosti, díky své jednoduchosti a eleganci. Tento účes vyžaduje jen minimální údržbu, obzvláště pokud máte přirozeně rovné vlasy.

Foto: Pinterest.com

Pixie s peříčkovým efektem

Tento účes je variantou pixie střihu s jemnými jakoby peříčkovitými vrstvami, které dodávají vlasům jemný a ženský vzhled. Je ideální pro jemné vlasy, které potřebují více textury. Účes je skvělou volbou pro ty, kdo chtějí elegantní a tradiční vzhled.

Foto: Pinterest.com

Zdroje: Autorský článek – Eliška Dvořáková, https://www.myglamm.com/glammstudio/short-hairstyles-for-thin-hair, https://www.southernliving.com/fashion-beauty/hairstyles/short-haircuts-for-fine-hair

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*