Spotřebitelský test proti sobě postavil vrtáky do betonu Parkside a Bosch: Ty z Lidlu odvařily vrtačku

Foto: Arecenze.cz, se svolením

Redakce Arecenze.cz testovala dlouhé vrtáky do betonu s SDS-plus stopkou od značky Parkside a profesionální alternativu Bosch. Vrtáky Parkside přilákaly pozornost díky své nízké ceně, avšak testy ukázaly, že i přes nízké pořizovací náklady se levné vybavení nevyplatí.

V sadě tří kusů za 250 Kč, což je polovina ceny jednoho profesionálního vrtáku, se Parkside jevil jako výhodná koupě. Vrták Bosch s délkou 460 mm byl mnohem dražší, ale v testech výrazně překonal levnější konkurenci.

Galerie: Průběh testování. Zdroj fotografií: Arecenze.cz, se svolením

“Při testování obou vrtáků jsme použili aku kombinované kladivo Makita DHR202 s plně nabitými 3Ah bateriemi. Bosch zvládl vrtání do 20 cm hlubokého betonového kvádru bez problémů, zatímco Parkside se prohýbal a nedokázal odvádět vrtnou moučku. Po několika pokusech se z motoru kladiva začal kouřit a vrtání bylo ukončeno,” komentuje průběh testu  jeho autorka, Lucie Sobotová.

Vrtáky Parkside jsou podle závěrů redakce kvůli nízké ceně a nekvalitní konstrukci nevhodné pro vrtání do betonu. Profesionální vrták Bosch prokázal spolehlivost, což jej činí vhodným pro náročné práce. “Parkside by mohl najít uplatnění při vrtání do měkkých materiálů, jako jsou cihly, ale to nebylo předmětem testu,” uzavírá test Sobotová.

Zdroj: Adam Beran, autorská text,  https://www.arecenze.cz/clanky/dlouhe-sds-plus-vrtaky-parkside-bosch/, se svolením redakce Arecenze.cz

2 Comments

  1. Vrtáky Parkside jsem vyvrtal mnoho desítek děr na zavěšení polic v panelovém domě a to dokonce Aku Parkside a nikoli nepochybně lepší Makitou. Skoro se mi článek zdá jako placená či objednaná reklama.

  2. Vrtal jsem SDS+ vrtáky z Lidlu opakovaně kromě betonu i přes žulové bloky celkem 90 cm a bez větších problémů. Ovšem měl jsem k tomu poctivé do sítě připojené 1 500 W vrtací kladivo.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*