Kalhotový kostým pro plnoštíhlé – 6 tipů, jak si vybrat

Foto:: Unsplash.com

Kalhotový kostým je symbolem elegance a profesionality, který dokáže zvýšit sebevědomí každé ženy. Pro plnoštíhlé ženy však může být výběr správného kostýmu velkou výzvou.

Jak se vyhnout chybám, které by mohly potlačit vaši krásu, a jak najít kousek, ve kterém se budete cítit skvěle? Tento článek vám přináší užitečné rady a tipy, jak zvolit ideální kalhotový kostým, který bude nejen stylový, ale také dokonale padnoucí a pohodlný.

Foto: Pexels.com

1. Správně zvolený střih

Ano, kalhotový kostým bude dražším kouskem ve vašem šatníku, ale je to dlouhodobá investice, kterou budete nosit déle, než jiné kousky. Móda se sice mění, ale zvolením nadčasového kousku se vždy trefíte do současného trendu.

V módních trendech u kalhotových kostýmů můžeme vidět změnu ve střihu. Dříve volnější střihy vystřídal slim fit, a nyní se vrací oversized střihy. Můžete se těmito trendy inspirovat, ale upřednostněte pohodlí. Vyhněte se příliš těsným střihům, které zdůrazňují oblasti, které nechcete zvýraznit a naopak i příliš volný střihům, které opticky postavu zvětšují.

Tip: Rovný střih kalhot pomáhá vyvážit proporce těla a prodloužit nohy. Pokud zvolíte příliš úzké nohavice, opticky si tím zvětšíte boky. S tím souvisí i výrazné kapsy a jiné výrazné ozdoby na bocích, kterým se vyvarujte. Sako volte vypasované, takové, které bude jemně kopírovat vaše křivky těla a bude končí těsně pod boky, pomůže to k vytvoření siluety přesýpacích hodin. Pokud zvolíte vysoký pas, opticky vám to prodlouží nohy a zpevní oblast bříška.

Foto: Pexels.com

2. Neutrální barvy

Neutrální barvy jsou vždy sázkou na jistotu a vytvoříte si univerzální základ pro kombinaci dalších doplňků.

Můžete samozřejmě zvolit i výraznější barvy, které mohou oživit váš vzhled, například sytě červenou nebo královsky modrou, ale stále by měly být v harmonii s celkovým dojmem.

3. Ramenní výztuha

Plnoštíhlé ženy by měly volit saka s mírnou ramenní výztuhou, která dodá postavě strukturu, ale zároveň nepůsobí příliš masivně.

Tip: Mírná ramenní výztuha pomáhá vyvážit postavu a zajistit, aby ramena působila přirozeně a elegantně. Rukávy saka by měly končit nad zápěstím, aby působily elegantně.

4. Zákaz míchání vzorů

Nemíchejte vzory, zejména pokud máte kostým na formální příležitosti. Ideální volbou je sladit sako a kalhoty ve stejném vzoru nebo barvě. Se vzory experimentujte u méně formálních oblečení. Pokud chcete váš kostým ozvláštnit, můžete zvolit jemný vzor na košili nebo blůzku. Ale nezapomínejte, že jednoduchost je klíčem k eleganci.

Foto: Pexels.com

5. Zvolte správný materiál

Látka je základem každého dobrého kalhotového kostýmu. Pro plnoštíhlé ženy je důležité volit materiál, který je prodyšný a zároveň dobře sedí na postavě.

Tip: Vlna je skvělou volbou na zimu, protože udržuje teplo a působí luxusně. Bavlna a len jsou zase ideální volbou na letní dny, protože jsou lehké a prodyšné. Zde může být problém s mačkáním, při výběru dávejte pozor na složení a podílu lnu. Luxusní záležitostí je kašmír, který je velmi příjemný na dotek, ale vyžaduje pečlivou údržbu.

6. Méně je někdy více

U každého oblečení bychom si měli dát záležet na doplňcích. Ale u kalhotového kostýmu bychom se měli držet pravidla ,,méně je někdy více“. Každý doplněk vždy pečlivě zvažte.

Tip: Kabelka by měla být proporcí k vaší postavě, pokud je kabelka příliš malá, může narušit celkový vzhled. Pásek je ideálním doplňkem, který může projasnit outfit a zároveň zvýrazní pas a dodá vaší postavě tvar.

Vhodně zvolené doplňky mohou krásně podtrhnout vaši postavu a celkový váš styl, dejte si na nich záležet.

Foto: Pexels.com

Zdroj: Autorský text Alena Pachlová, https://www.sumissura.com/en/blog/plus-size-clothing; https://www.powersutra.co/blogs/news/6-tips-for-choosing-plus-size-pant-suits-for-women

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*