Jak sepnout vlasy skřipcem 2024? Tipy na účesy pro dlouhé i krátké vlasy

Foto: freepik.com

Přemýšlíte o účesu, který bude snadný, ale zároveň elegantní – a v případě potřeby ho snadno upravíte? Připravte si skřipec a pusťte se do práce.

Účesy pro dlouhé vlasy

Majitelky dlouhých vlasů mají při vytváření účesů se skřipcem mnoho možností.

Sepnutí všech vlasů do drdolu

Tou vůbec nejrozšířenější a nejoblíbenější možností je jednoduché sepnutí všech vlasů skřipcem. Tento účes je praktický, rychlý a můžete si ho vytvořit i bez zrcadla. Konečky necháte jednoduše trčet nahoru a máte hotovo. Chcete-li si ovšem s tvorbou účesu dát trochu více práce, z vlasů nejprve vytvořte hladký culík, následně jej smotáte do oválného tvaru, který sepnete skřipcem.

Foto: freepik.com

Culík

Nemáte náladu na drdol? Vyzkoušejte culík. Sepjatý skřipcem bude vypadat mnohem zajímavěji než s obyčejnou gumičkou.

Kombinace falešného culíku a copů

Chcete si s účesem trochu pohrát? Vrchní část vlasů sepněte do falešného culíku a zajistěte skřipcem. Zbývající vlasy pořádně pročeště a místy si zapleťte pár copánků. Kombinace rozpuštěných vlasů, copánků a falešného culíku vytvoří nevšední účes.

Copánky a skřipec

Podlehli jste trendu copánků po celé hlavě? Nebo jste se právě vrátily z dovolené, kde jste si je nechaly učesat, ale ještě se vám s nimi nechce loučit? Pokud vás rozčiluje, že se z nich nedá snadno vytvořit elegantní účes, snažte se je sepnout do skřipce podobně jako drdol. Aby lépe držely, můžete je zaplést do jednoho velkého copu, který na závěr sepnete skřipcem do vlasů.

Účesy pro krátké vlasy

Ani majitelky krátkých vlasů nemusí na skřipec zanevřít. V tomto případě platí jednoduché pravidlo: čím kratší vlasy máte, tím menší skřipec potřebujete.

Foto: freepik.com

Falešný culík se skřipcem

Skřipec můžete použít k upevnění falešného culíku. Ten si mohou učesat také majitelky mikád a podobně krátkých střihů.

Messy drdol

Myslíte si, že vaše vlasy jsou příliš krátké na to, aby se daly sepnout do škřipce? Pokud z nich dokážete vytvořit messy drdol, můžete použít také skřipec. Samozřejmě si vezměte k ruce sponky a lak na vlasy, aby vám drdol držel na místě. Až budete mít hotovo, drdol sepněte do skřipce.

Účesů, které můžete s pomocí skřipce do vlasů vytvořit, existuje skutečně mnoho. Stačí, když ho budete mít po ruce a můžete si během chvilky vytvořit elegantní, rozcuchaný i uhlazený drdol, falešný culík nebo třeba zkombinovat více účesů do jednoho.

Zdroje: Autorský článek – Michaela Romanová, https://www.byrdie.com/claw-clip-hairstyles-5206969, https://www.bomtonblog.cz/nosi-ho-celebrity-influencerky-a-kdysi-i-nase-maminky-jak-na-trendy-vlasovy-skripec/

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*