Účesy po šedesátce: mikádo, delší vlny a další 4, které omladí

Foto: Unsplash.com

Se správně zvoleným účesem můžete omládnout. Jaké střihy jsou aktuálně trendy a budete v nich vypadat stylově i po šedesátce?

Klasické mikádo

Pokud hledáte něco jednoduchého, pak je mikádo jasnou volbou. Kratší střihy jsou obecně lepší, jelikož vypadají skvěle i na řídkých vlasech. Klasické mikádo je přitom nadčasové a vypadá dobře i bez náročné údržby. Střih hezky rámuje obličej, nosit ho můžete s pěšinkou uprostřed i po straně, či třeba přidat ofinu.

Foto: freepik.com

Pixie

Jestli preferujete ještě kratší vlasy, pak zvolte střih pixie. Je bezúdržbový, ale přitom si s ním můžete i vyhrát a různě ho stylizovat. Dodá vlasům objem díky několika vrstvám. Nabízí se různé varianty. Pokud nechcete úplně krátké vlasy, můžete je po stranách hlavy nechat trochu delší – hezky tak zvýrazní vaše lícní kosti a dá vyniknout očím.

Foto: freepik.com

Rozčepýřený krátký střih

Jestli se vám zdá pixie jako nudný střih a hledáte něco veselejšího, pak zkuste zajímavou obměnu. Vlasy jsou o trochu delší, přesto ale stále krátké. Ovšem díky tomu lze vytvořit zajímavou texturu. Základem jsou různé vrstvy – vlasy pak neleží na sobě a namísto toho jsou lehké, a tak trochu rozčepýřené. Tento účes vám dodá jiskru.

Foto: freepik.com

Delší vlny

Pokud máte vlnité či kudrnaté vlasy, pak se nemusíte bát vrstev. Díky různým délkám lze vlasům dodat objem a zvýraznit jejich texturu. Vlasy mohou mít délku mikáda, ale klidně i delší, záleží jen na vašich preferencích. Aby účes vypadal ještě objemnější, můžete přidat i delší ofinu. Ta představuje další vrstvu, navíc hezky rámuje obličej.

Foto: freepik.com

Sčesané vlasy

I s krátkými rovnými vlasy můžete vytvořit objemný účes. Stačí jen zvolit vhodnou délku a poté vlasy sčesat nahoru a dozadu. Vznikne tak elegantní účes, který je přitom velmi jednoduchý. Díky krátké délce vlasy nejsou těžké a neleží – naopak jsou vzdušné. Tento střih se tak hodí pro řídké i hustší vlasy.

Foto: freepik.com

Dlouhá délka

I dlouhé vlasy mohou se správným střihem vypadat dobře. Obecně se nedoporučuje vytvářet hodně vrstev – vlasy pak působí ještě více řídké. Lepší je jednotná délka, případně lze přidat ofinu. Pokud chcete, aby účes působil plněji, sčešte vlasy na jednu stranu. Pěšinku také udělejte na straně. Vlasy tak budou vypadat objemněji.

Foto: freepik.com

I po šedesátce se nabízí spousta skvělých účesů. Vyberte si ten, ve kterém se budete cítit nejlépe.

Zdroje: Autorský článek – Michaela Romanová, https://www.byrdie.com/gorgeous-haircuts-on-women-in-their-60s-346354, https://www.southernliving.com/fashion-beauty/hairstyles/hairstyles-for-women-over-60

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*