Nejdražší vs. nejlevnější make-up z drogerie (Spotřebitelský test)

Foto: Arecenze.cz, se svolením

Redakce recenzního webu Arecenze.cz srovnala celkem 8 cenově odlišných make-upů z drogerie dm. Zaměřili se na známé značky, jako je Max Factor, Maybelline, Catrice, Essence nebo Miss Sporty. Test zahrnoval 8hodinovou výdrž, jednoduchost aplikace a celkový pocit na obličeji. Make-upy byly posuzovány podle ceny z drogerie dm, kde se mohou trochu lišit od jiných drogerií nebo internetových obchodů.

Nejlevnější make-up předčil i dražší značky

Podle redakce si nejlevnější make-up Essence Skin Tint nevedl vůbec špatně. V drogerii dm jej seženete už za 100 Kč. Make-up má sice tekutější texturu, ale hůře se nanášel. Je více krycí a obsahuje SPF 30, tudíž je vhodný i na léto. Není ani parfémovaný a má veganské složení, čímž získal další plusové body. Nevýhodou pak může být to, že není voděodolný.

Co se týče výdrže, uživatelka uvádí, že držel velmi dobře i po posilovně, byl akorát trochu setřený na nose. Kvůli vyššímu krytí jej však doporučuje spíše na večerní akce.

Nejlevnější make-up Essence Skin Tint nevedl vůbec špatně. V drogerii dm jej seženete už za 100 Kč.
Foto: Arecenze.cz, se svolením

Nejdražší make-up z drogerie působil jako maska

Redakce také vyzkoušela nejdražší make-up z drogerie dm, který vychází na 420 Kč. Jde o Max Factor Facefinity All Day Flawless 3v1, který je hutnější a těžší, i přesto se ale snadněji nanášel. Na rozdíl od Essence také obsahuje pumpičku, tudíž se lépe aplikuje. Výhodou je i ochranný faktor SPF 30 a veganské složení. Podle uživatelky ovšem na obličeji působil jako maska. Byl totiž hodně krycí a trochu zalézal do vrásek.

Výdrž u make-upu Max Factor byla horší než u Essence. Make-up byl totiž setřený na nose, v jeho okolí, ale i na čele a bradě. Uživatelka také uvádí, že pleť hodně vysušoval.

Podle uživatelky Max Factor Facefinity All Day Flawless 3v1 na obličeji působil jako maska.
Foto: Arecenze.cz, se svolením

Nejdražší make-up není vždy nejlepší

I díky tomuto testu je jasné, že ne vždy je nejdražší make-up ten nejlepší. Uživatelka by si raději znovu vzala nejlevnější make-up, který jí více vyhovoval. Zároveň i lépe držel a byl příjemnější na obličeji. Každému ovšem může vyhovovat něco jiného.

I díky tomuto testu je jasné, že ne vždy je nejdražší make-up ten nejlepší.
Foto: Arecenze.cz, se svolením

Jaký make-up používáte vy? Podělte se s ostatními v diskusi.

Zdroj: Adam Beran, autorský text, https://www.arecenze.cz/clanky/nejdrazsi-vs-nejlevnejsi-make-up-z-drogerie/, se svolením redakce Arecenze.cz.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*