Nešikovná znamení – Blíženci, Ryby a další 2 největší nešikové horoskopu

Foto: Freepik.com

Ať se snažíte sebevíc, nedaří se vám? Skleničky vám padají z rukou, často zakopáváte nebo se vám zdá, že máte neustále smůlu? Možná se ptáte, proč je to tak, a jestli za vaši nešikovnost nemůže něco víc než jen špatný den. Věřte nebo ne, astrologie nám poskytne některé odpovědi. Čtyři znamení zvěrokruhu totiž bývají přirozeně méně zručná nebo více roztržitá. Pojďme se podívat na tato znamení, která jsou nejčastěji spojována s nešikovností a jak si s tím poradit.

Foto: Freepik.com

Blíženci (21. května – 20. června)

Blíženci jsou znamením duality a jejich mysl je často plná myšlenek, které se neustále mění. Tato neustálá aktivita způsobuje, že Blíženci působí roztržitě a nepozorně. Často se soustředí na několik věcí najednou, což vede k tomu, že zapomenou na to, co právě dělají. Blíženci se také rychle pohybují z jednoho úkolu na druhý, aniž by věnovali dostatečnou pozornost detailům a to způsobuje jejich nešikovnost. Například mohou často něco rozlít nebo upustit, protože jejich mysl je už o krok napřed.

Foto: Freepik.com

Ryby (19. února – 20. března)

Ryby se často ocitají ve světě snů, kde jsou hluboce propojené se svými emocemi. Jejich silná intuice a tendence k hlubokému zamyšlení je však odvádí od reality, to se projevuje v jejich každodenních činnostech. Kvůli své snílkářské povaze mívají potíže s koordinací a orientací v prostoru, což někdy vede k nehodám, jako je například zakopnutí nebo neúmyslné srážení předmětů. Tyto malé nehody jsou důsledkem jejich rozptýlenosti a sklony k soustředění se na myšlenky, než na to, co se děje kolem nich.

Foto: Freepik.com

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Střelci jsou známí svou touhou po dobrodružství a neklidnou povahou. Rádi objevují nové věci, ale jejich nadšení a netrpělivost je často vede k tomu, že se pouští do věcí bez dostatečného rozmyslu. Tato impulzivnost způsobuje, že často přecení své schopnosti nebo zapomenou na důležité detaily. Například při sportu nebo fyzických aktivitách často zakopnout nebo upadnout, protože se nesoustředí na okamžik, ale už plánují další krok.

Váhy (23. září – 22. října)

Váhy hledají harmonii a rovnováhu, ale tato touha po dokonalosti je paradoxně vede k nešikovnosti, zejména když se snaží dosáhnout něčeho za každou cenu. Často váhají a přemýšlejí nad tím, jaký je nejlepší krok a to nakonec způsobí, že neudělají nic nebo udělají chybu. Váhy také bývají nerozhodné, což je většinou vede k roztržitosti a následným drobným nehodám. Například převrhnou věc, kterou se snaží opatrně přemístit, protože v poslední chvíli změní svůj postup.

Foto: Freepik.com

Jak se vyrovnat s vlastní nešikovností?

Pokud se často cítíte nešikovně, je důležité se naučit být k sobě trpělivý a laskavý. Přijměte fakt, že každý má své slabé stránky, a tahle může být zrovna ta vaše. Místo abyste se za své chyby trestali, zkuste je brát jako příležitost k růstu. Vyzkoušejte pravidelná cvičení pozornosti, která vás naučí být více v přítomném okamžiku a soustředit se na to, co právě děláte. Zlepšovat svou zručnost můžete i tím, že si vyberete jednu činnost, kterou budete trénovat, například práci s rukama nebo koordinaci pohybů při sportu.

Zdroje: Autorský text – Alena Pachlová; https://www.astrology.com/; https://www.prozeny.cz/clanek/horoskopy-v-cem-mate-smulu-a-proc-napovi-vase-znameni-zverokruhu-94946; https://www.prozeny.cz/clanek/nejvetsi-smolari-podle-horoskopu-74251

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*