Alternativa Thermomixu z Lidlu: Je levný, recenze jsou ale rozporuplné

Lidl je divoká karta. Mnoho seniorů ho má v oblibě, jiní ho nesnáší. Záleží i na jednotlivých prodejnách. Foto: Unsplash.com

Thermomix je multifunkční kuchyňský robot. Pokud si ho pořídíte, stane se rychle vaším oblíbeným pomocníkem. Jeho nevýhodou je však vysoká pořizovací cena. Vyplatí se koupit levnější alternativu?

Zázrak jménem Thermomix

Thermomix vyrábí firma Vorker. Výrobek je na trhu dostupný už více než šedesát let a od té doby se dočkal mnoha vylepšení. Thermomix umí sekat, mísit, míchat, mixovat, hnětat i šlehat. Dále pak vařit (i na páře), ohřívat, emulgovat a má integrovanou váhu.

Na první pohled Thermomix vypadá jako obyčejný mixér, má základnu a nerezovou nádobu s víkem. Součástí jsou pak různé nože a metličky. Další přídavné vybavení si můžete dokoupit i zvlášť. A teď pozor, originální kuchyňský robot Thermomix® TM6 vás vyjde téměř na 36 000 Kč.

Forwerk Thermomix TM6, foto: refurbed

Alternativa Thermomixu z Lidlu

Pokud zrovna nemáte na účtě miliony nebo statisíce, možná uvítáte možnost koupit Thermomix levněji. Na e-shopu Lidlu je v současné době podobný přístroj k dostání za 12 999 Kč. Najdete ho pod názvem Monsieur Cuisine Smart a vybírat můžete z několik barevných variant (bílá, černá, stříbrná, champagne).

Multifunkční kuchyňský přístroj Monsieur Cuisine Smart vám umožní vařit, smažit, vařit v páře, míchat, mixovat, drtit, emulgovat atd. Vhodný je na přípravu polévek, omáček, pyré, smoothie, zeleninových, masových a těstovinových pokrmů.

Recenze přístroje jsou však poněkud rozporuplné. Lidé na jednu stranu oceňují všestrannost robota a to, že jsou recepty a postupy dostupné přímo na displeji přístroje, na druhou stranu jim ale vadí, že přístroj neukazuje správně teplotu nebo že cílové teploty dosahuje velmi pomalu. Ostatně i vaření v něm déle trvá. Lidé si stěžují také na to, že Monsieur Cuisine Smart je během vaření příliš hlučný.

Monsieur Cuisine Smart, foto: Lidl

Srovnání originálního Thermomixu a levnější alternativy z Lidlu

Originální Thermomix má vyšší výkon než alternativa z Lidlu. Pokrmy jsou v něm tedy připravené rychleji. Funkce obou přístrojů jsou však velmi podobné, oba přístroje lze také propojit s mobilní aplikací.

Pokud nechcete kupovat drahý originální Thermomix, vyzkoušejte levnější variantu z Lidlu. V případě že nebudete spokojeni, můžete výrobek vrátit.

Zdroje:

Autorký text – Petra Müllerová, Lidl, Vitalia, Kupi

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*