Nejhorší punčocháče pro seniorky: pozor na špatnou barvu a 2 další prohřešky

Foto: Pexels.com

Punčocháče jsou skvělým doplňkem outfitu, oceníte je zejména na podzim a v zimě, kdy už jsou dny poměrně chladné. Jenže je důležité vědět, jaký typ nosit a čemu se raději vyhnout.

Příliš výrazný design

Popularitu si získaly také punčocháče s různými vzory. Ty mohou být elegantní, pokud mají například drobné puntíky či podobný decentní vzor. Ale raději se vyhněte výrazným vzorům, většinou nepůsobí dobře.

K dispozici jsou i různobarevné punčocháče. Ty představují zajímavou volbu – spolehlivě rozzáří váš outfit. Pokud vás lákají veselé barvy, směle do nich. Ale myslete na to, že je třeba je sladit s ostatním oblečením. Sázka na jistotu jsou černé punčochy, ty jsou elegantní, a přitom opticky zeštíhlí nohy. Jde tak o bezpečnou volbu, pokud si nechcete dělat starosti s kombinováním různých barev.

Foto: freepik.com

Nevhodně zvolená barva

Velmi oblíbené jsou punčocháče v tělové barvě. Ty by měly být na nohách v podstatě neviditelné, hezky tak splynou s jakýmkoli oděvem i obuví. Jenže častým problémem je nevhodný odstín, který vůbec neladí s odstínem vaší pleti. Je důležité pečlivě vybírat, příliš světlé – či naopak příliš hnědé odstíny jsou velmi nelichotivé. Proto si při nákupu dejte záležet, v dnešní době jsou dostupné rozmanité možnosti.

  • Tělové punčocháče jsou skvělé pro každou příležitost, při správném výběru totiž zakryjí případné nedokonalosti na nohách.

Při výběru se zaměřte nejen na barvu, ale i na stupeň průsvitnosti. Některé punčocháče mají sytou barvu a kůže pod nimi neprosvítá. Nepůsobí sice tak přirozeně, ale dokážou zakrýt křečové žíly, jizvy a podobně.

Vyzývavé modely

Punčochy můžou být i sexy, jenže od určitého věku už je důležitější spíše praktičnost. Proto byste se měla vyhnout speciálním typům jako jsou síťované punčochy a podobně. Samozřejmě můžete nosit klasické silonky, ty obyčejné jsou neutrální a univerzální. Ale zejména v zimě oceníte spíše teplejší punčocháče z hřejivého materiálu. I ty přitom mohou vypadat skvěle, přičemž se jich nemusíte bát v jakémkoli věku.

Foto: ferepik.com

Punčochy jsou nezbytností, pár základních kousků by ve vašem šatníku nemělo chybět. Ať už chcete vypadat elegantně nebo hledáte praktické řešení, jak se v zimě zahřát, aniž byste se musely vzdávat sukní.

Zdroj textu: Autorský článek – Michaela Romanová, https://motherhooddefined.com/mistakes-wearing-tights/

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*