Nejhorší boty pro seniorky: podpatky, žabky a další 3 nevhodné volby

Foto: freepik.com

Obuv je důležitou součástí outfitu, je ale třeba dobře vybrat. Nejde přitom jen o samotný styl, ale také o pohodlí a zdraví vašich nohou.

Vysoký podpatek

Lodičky či sandále s vysokými podpatky jsou sice sexy, ale ve starším věku už se nehodí. Nejsou zrovna lichotivé, a hlavně nejsou vůbec pohodlné. Nepřirozená poloha nohy navíc vede k různým problémům a zvyšují riziko pádu.

  • Pokud chcete nosit podpatky, volte spíše nízký klínek nebo malý sloupový podpatek.
Foto: freepik.com

Žabky a pantofle

Klasické žabky a nazouvací pantofle či sandálky také nejsou ideální. Neposkytují potřebnou oporu a noha v nich klouže. Do otevřených bot je navíc žádoucí hezká pedikúra. Ve vyšším věku vás navíc mohou trápit otoky nohou, což také nevypadá dobře, a hlavně je tento typ obuvi nepohodlný.

Důchodcovské tenisky

Starší lidé mnohdy nosí nevzhledné tenisky, kvůli kterým akorát působí ještě starší. Tenisky rozhodně nejsou špatnou volbou, ale je třeba zvolit vhodný styl. Nemusíte vybírat nudné a nehezké modely. Namísto toho se můžete zaměřit na moderní jednoduchý design. Získáte tak pohodlné boty, které navíc vypadají skvěle.

Mokasíny

Mokasíny jsou mezi postaršími dámami velmi oblíbené – snadno se nazouvají, přitom jsou pohodlné. Jenže i v tomto případě je třeba správně vybírat. Vyhněte se nudným barvám, různému řasení a laciným ozdobám. Volte model, který bude ladit s vaším celkovým stylem. Dobrou volbou jsou jednoduché mokasíny s elegantním střihem – hodí se skoro ke všemu, přičemž jsou lichotivé a pohodlné.

Foto: freepik.com

Neforemné sandály

Sandály nemusí představovat zrovna špatnou volbu. Zejména na léto jsou skvělé, hezky větrají a jsou praktické. Klasické modely jsou skvělé do přírody, ale nejsou zrovna lichotivé. Pokud chcete spíše něco hezkého do města, volte jednoduché sandály s elegantními pásky. Vhodné jsou širší pásky, které nohu dobře drží a nikam se nezařezávají. Naopak se vyhněte nepohodlným modelům s úzkými pásky.

Výběr správných bot může být poměrně oříšek. Vždy je klíčové zaměřit se na komfort. Ovšem i pohodlné boty mohou vypadat šik a elegantně. Dejte sbohem nudnému usazenému designu.

Zdroje: Autorský článek – Michaela Romanová, https://bestlifeonline.com/sandals-you-should-never-wear-after-60/, https://www.nadamanley.com/2021/06/shoe-mistakes-that-age-you.html

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*