Co se vyplatí kupovat u Vietnamců místo v supermarketech: pečivo, oblečení a další 3 věci

Foto: freepik.com

Ve večerce sice nejspíš neuděláte výhodný nákup pro celou rodinu, ale nabízí se pár drobností, pro které se vyplatí vyrazit. Jaké to jsou?

Čerstvé pečivo

Mnozí z nás si bez čerstvého pečiva nedokážou představit svůj den. Jenže otevírací doba supermarketů bývá poměrně krátká, zejména v menších obcích. Zato ve večerkách si můžete často nakoupit brzy ráno, ale i pozdě večer. Ve většině prodejen přitom denně zaváží čerstvé pečivo, které si tak můžete kdykoli koupit. Ceny bývají podobné jako v supermarketech, ale ve večerce si nakoupíte i na poslední chvíli.

Asijské potraviny

V mnoha vietnamských večerkách vás čeká pestrá nabídka asijských potravin. Obchodníci nakupují ve velkých vietnamských tržnicích, kde je nabídka těchto potravin velmi široká. Díky tomu si ve večerce můžete nakoupit produkty, na které v supermarketech ani běžně nenarazíte. Může jít například o rýžové nudle, rýžový papír, různé dochucovací omáčky, bambusové výhonky a další speciality asijské kuchyně. Ceny jsou přitom příznivé.

Foto: freepik.com

Nápoje

Ve večerkách se setkáte s rozmanitou nabídkou různých nápojů. Může jít o minerální vody, limonády a podobné nápoje, se kterými se v běžných supermarketech ani nesetkáte. Ceny přitom bývají dobré – mnohdy jsou tyto produkty levnější než v supermarketech, případně jsou alespoň srovnatelné.

Oblečení

V dnešní době se můžete i v supermarketech setkat s nabídkou oblečení. Jenže ceny v těchto obchodech většinou nemohou konkurovat cenám ve večerkách. Kvalita produktů je přitom mnohdy srovnatelná, zpravidla se jedná o levné kousky dovážené z Číny.

Foto: freepik.com

Doplňky do domácnosti

A podobně jsou na tom i různé doplňky do domácnosti. Ve večerkách mnohdy narazíte na spoustu rozmanitých věcí – seženete třeba kořenky, kuchyňské pomůcky a další nezbytné maličkosti. Nabídka se samozřejmě liší v jednotlivých prodejnách, ale právě večerky jsou místem, kde seženete skoro všechno. A přitom za skvělé ceny.

Pokud chcete na nákupech ušetřit, vyplatí se nakupovat v akcích v supermarketech. Jenže některé věci mají přeci jen lepší ve večerkách – nemusíte za ně přitom přeplácet, jelikož ceny jsou velmi podobné v dnešní době.

Zdroje: Autorský článek – Michaela Romanová, https://www.vegmania.cz/clanky/pro-jake-speciality-si-zajit-do-vietnamske-vecerky/, https://www.cenozrouti.cz/co-se-vyplati-kupovat-v-praze-u-vietnamcu/, https://www.zralakrasa.cz/co-se-vyplati-koupit-u-vietnamcu/

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*