Názory celebrit na důchody: Neckář a Skamene si nestěžují, Žilková a Slováček smutní

TK Divadla Radka Brzobohatého k podzimní sezoně.,Image: 907130464, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Pictured: Veronika Žilková, Credit line: Markéta Hanzlíková / Česká editoriální fotografie / Profimedia

Nízké důchody vadí nejen běžným lidem, ale i těm známých. Některé celebrity si na výši své penze stěžují, kudy chodí, jiné se o výši svého důchodu soudí. Většina z nich však problém nízkých důchodů řeší jednoduše – prostě nadále pracují.

Felix Slováček je z výše důchodu smutný

Hudebník Felix Slováček stále pracuje a podle jeho vlastních slov mu ani nic jiného nezbývá. Přestože, jak sám prohlašuje, odvedl státu na daních jako prosperující továrna, výše jeho důchodu tomu neodpovídá. Pouze z penze by prý nevyžil.

Veroniku Žilkovou výše důchodu rozplakala

Když se herečka Veronika Žilková dozvěděla, kolik bude činit její důchod, rozplakala se. Nechápala, že když natočila tolik filmů a účinkovala v televizi, že se jí důchod bude vypočítávat pouze z jejího divadelního platu (to znamená, že výše důchodu bude něco mezi šesti a sedmi tisíci).

Václav Neckář si nestěžuje

Zpěvák a herec Václav Neckář hodnotí výši svého důchodu s nadhledem. Důchod má sice nízký, ale alespoň ho to nutí zůstat aktivní. Kdyby měl prý důchod vysoký, jen by se nudil někde na pláži u moře.

Roman Skamene je spokojený

I herec Roman Skamene si užívá zaslouženého důchodu. Finančně je na tom prý podle svých slov dobře a rozhodně nemusí brát každou práci, kterou mu kdo nabídne. Jeho penze činí 16 000 Kč. Roman Skamene však žije ale s manželkou, která má důchod podobný, a stačí jim to.

Helena Vondráčková se o výši důchodu soudila

Zpěvačka Helena Vondráčková nebyla spokojená s tím, jak velký jí stát vyměřil důchod. A není se čemu divit. Výše důchodu totiž činila pouhých osm tisíc korun (částka se následně zvedla na 13 tisíc). Vondráčková se proto rozhodla za vyšší důchod bojovat. Jak sama uvádí, nešlo jí o peníze, ale o princip.

Soud nakonec po dvou letech původní důchodový výměr zrušil a vyměřil nový. Ukázalo se totiž, že Vondráčkové nebyla uznána část dokumentace a nebylo přihlédnuto k její práci pro agenturu Pragokoncert.

Zdroj:

Autorský text – Petra Müllerová
https://ceskeduchody.cz/zpravy/felix-slovacek-je-smutny-z-nizkeho-duchodu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.lppartner&dop_ab_variant=null
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/505280-celebrity-trapi-nizke-duchody-zit-se-z-toho-neda-tvrdi-a-stale-pracuji
https://cnn.iprima.cz/show-time/slovacek-statu-na-danich-odvedl-jako-prosperujici-tovarna-penze-pry-tomu-neodpovida-445735
https://cnn.iprima.cz/show-time/duchody-ceskych-celebrit-kdyz-zilkove-sdelili-jaka-bude-jeji-penze-rozbrecela-se-111716
https://ceskeduchody.cz/rozhovory/vaclav-neckar-kdybych-mel-dostatecny-duchod-lezel-bych-u-more?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
https://ceskeduchody.cz/rozhovory/veronika-zilkova-kdyz-mi-oznamili-vysi-duchodu-plakala-jsem
https://www.super.cz/clanek/celebrity-roman-skamene-po-letech-ve-spolecnosti-prozradil-i-vysi-sveho-duchodu-1503801

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*