Nejhorší sukně pro seniorky: barevné, pouzdrové a další 2 nelichotivé střihy

Foto: freepik.com

Sukně jsou univerzálním kouskem, který by neměl chybět v žádném dámském šatníku. Nabízí se spousta různých stylů, vkus je dobré přizpůsobit věku a tomu, jak se cítíte. Některým modelům je lepší se raději vyhnout.

Minisukně

Opačným extrémem jsou příliš krátké sukně. Ty jsou spojovány spíše s mladistvou módou, jsou odvážné a odhalující. Dávají na odiv pravděpodobně více než byste si přály. Toto oblečení je třeba nosit sebevědomě, aby vypadalo dobře. Lépe se budete cítit spíše v delších sukních.

Fyzické změny při stárnutí jsou zcela běžné, nejde o něco, za co byste se měly stydět. Pokud máte rády sukně, noste je s hrdostí. Střední délka zhruba ke kolenům vypadá lépe.

Sukně až ke kotníkům

S přibývajícími roky se naše tělo přirozeně mění. Stárnutí v mnoha ohledech není zrovna krásné – pokožka ztrácí svou pružnost, kila navíc se vás nechtějí pustit a svaly už nejsou tak pevné. Mnoho žen se tyto změny snaží skrývat pod oblečením. Proto volí co nejdelší sukně, které všechny nedokonalosti skryjí. Jenže v tom je háček – příliš dlouhé sukně vám akorát opticky přidají roky i kila navíc. Většinou nevypadají dobře, jsou neforemné a nelichotí postavě.

Foto: freepik.com

Těsný střih

Dalším kouskem, kterému se raději vyhnout, je těsná sukně, například pouzdrový střih. Ten obepíná těsně nohy a může zbytečně zvýrazňovat různé záhyby či kila navíc. Nejde ale pouze o styl, tento styl je také velmi nepraktický. Omezuje totiž při pohybu, zejména ve vyšším věku je tak jeho nošení nepohodlné.

Křiklavé barvy a vzory

Příliš vhodné nejsou ani výrazné sukně s velkými vzory. Hezké motivy rozhodně nejsou špatné – ale volte spíše decentní zdobení jako jsou proužky, puntíky či drobné květiny. Ty jsou elegantnější a nepoutají nežádoucí pozornost.

Co se týká barev, raději se vyhněte křiklavým neonovým odstínům. Nemusíte se uchylovat rovnou k nudné černé, tmavě modré či zelené. Barvy vás naopak mohou hezky rozzářit. Odstín ale vybírejte s citem, neutrální tóny jsou sázka na jistotu.

Sukně se skvěle hodí pro volný čas i formální příležitosti. Jde o základní oblečení, se kterým můžete vytvářet různé outfity.

Zdroje: Autorský článek – Michaela Romanová, https://www.shoppingonchampagne.com/blog/fashion-mistakes-that-make-you-look-older, https://focusonstyle.com/stylist-advice-can-a-senior-wear-a-short-skirt/

1 Comment

  1. Délka sukně ke kolenům sluší málokomu. Dámy na úvodní fotografii mi přijdou oblečené v pohodě. Článek může spíš podpořit předsudky mladší generace o stylu oblékání seniorů. Předsudky, kterými pravděpodobně trpí i autor článku, ať už je skutečný nebo umělý.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*