Co se vyplatí nakupovat v pohraničí: drogerie, sladkosti a další 2 výhodné produkty

Foto: freepik.com

Nákupy v pohraničí jsou i v dnešní době atraktivní, některé produkty jsou totiž stále levnější nebo kvalitnější než v tuzemsku. Pokud tedy bydlíte poblíž hranic, pak můžete vyrazit na výhodnější nákupy.

Drogerie a kosmetika

Mezi věci, které se rozhodně vyplatí nakupovat v pohraničí, patří drogerie a kosmetika. Ať už chcete nakoupit sprchové gely, žiletky či věci do domácnosti jako jsou prací prášky, čisticí prostředky nebo kapsle do myčky. Výhodnější jsou i věci pro nejmenší jako jsou plenky či kojenecká výživa. Vyplatí se kupovat větší balení – vydrží vám déle, nebudete muset brzy jet nakupovat a ušetříte tak za pohonné hmoty, navíc bývají velká balení za výhodnější cenu.

Foto: freepik.com

Základní potraviny

Mnohdy se vyplatí i nákup základních potravin jako je pečivo, vajíčka či mléko. Výhodnější jsou i uzeniny, maso, margaríny, jogurty, sýry a další mléčné produkty. U nás jsou běžné ceny velmi vysoké a tyto produkty je lepší nakupovat pouze v akci. V zahraničí ale nemusíte ani čekat na velké slevy, ceny jsou totiž příznivější. A i kvalita zboží je na tom často lépe. Nicméně pokud se chystáte na velký nákup, můžete si projít akční letáky a připravit si nákupní seznam – ten vám pomůže ještě více ušetřit.

Další výhodou je, že díky nakupování v pohraničí budete mít mnohem širší sortiment, ze kterého můžete vybírat. Oblíbené je zejména Německo, kde jsou kvalitní potraviny, ale ceny jsou mnohdy srovnatelné. Velmi výhodné jsou nákupy v Polsku, kde vás také čeká rozmanitější nabídka, a hlavně dobré ceny.

Foto: freepik.com

Sladkosti

Za lepší cenu můžete v pohraničí sehnat i různé sladkosti. Produkty známých značek mohou mít srovnatelnou či dokonce vyšší cenu – proto je lepší se zaměřit na lokální produkty. Díky tomu můžete vybírat to, co u nás běžně neseženete, a ještě za skvělé ceny.

Káva

V běžných obchodech nenarazíte na zrovna výběrovou kávu, ale nabídka je rozmanitá. Ať už pijete rozpustnou kávu, turka či další podobné nápoje, jistě oceníte příznivější ceny, a to v Německu i Polsku.

Nakupování v pohraničí se může vyplatit, pokud dobře plánujete a více, co vybírat. Výhodné ceny, kvalitní zboží a širší sortiment láká řadu lidí na nákupy za hranice.

Zdroje: Autorský článek – Michaela Romanová, https://medium.seznam.cz/clanek/petr-kutka-nakupy-v-nemecku-jak-je-to-s-cenami-a-kvalitou-41619, https://www.denik.cz/ekonomika/cesi-stale-vyrazi-na-nakupy-do-polska-nejcasteji-kvuli-cenam-a-vetsi-nabidce-202.html

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*