Nejhorší svetry pro seniorky: těžké, objemné a další 2, kterých se vyvarujte

Foto: freepik.com

Podzim je jednoznačně období jako stvořené pro nošení svetrů. Nabízí se spousta různých stylů a materiálů, ne všechny jsou ale pro seniorky vhodné. Pojďme se podívat na to, kterým typům svetrů byste se měly raději vyhnout.

Těžké a objemné svetry

Objemné svetry se mohou zdát jako perfektní volba – jsou hezky huňaté a určitě tak zahřejí. Jenže jejich nošení není zrovna pohodlné. Těžké svetry jsou nevhodné, pokud se chcete obléct na procházku či cestu městem. Mohou totiž vést k přehřívání, navíc se složitě oblékají a svlékají.

Foto: freepik.com

Lepší volbou jsou proto lehčí svetry vyrobené z příjemných materiálů – ty vás dostatečně zahřejí, ale přitom neobtěžují. Navíc na ně snadno můžete obléct bundu. A taky se v nich budete cítit lépe. Správně vybraný svetr může působit žensky a elegantně. Vybírejte svetry, které mají určitý tvar a siluetu, přizpůsobí se vašim křivkám a podtrhnou váš styl.

Výrazné barvy a vzory

Obecně se ve vyšším věku nedoporučují svítivé a neonové barvy, které poutají zbytečnou pozornost a jen těžko je lze sladit. Na svetrech různé výrazné odstíny nevypadají dobře. Stejně tak nejsou zrovna lichotivé infantilní vzory například s vánoční tématikou.

Foto: freepik.com

Sázkou na jistotu jsou neutrální barvy, které se hodí ke všemu. Nemusíte se ale držet nudné hnědé nebo béžové – klidně si vyberte kousek ve své oblíbené barvě. Ale nesnažte se příliš vystupovat z davu. Jestli chcete něco barevného, pak se zaměřte spíše na doplňky. A pokud toužíte po zajímavém svetru, pak hledejte modely s jedinečným vzorkem či texturou.

 Nepříjemné materiály

Rozhodně je dobré vyhnout se syntetickým materiálům. Ty totiž nejsou zrovna hřejivé, navíc jsou nepohodlné. Na dotyk bývají nepříjemné, zároveň jsou neprodyšné a člověk se v nich snadno zpotí. Vsaďte proto raději na přírodní materiály. Ale pozor byste si měly dávat na vlnu. I když je přírodní a spolehlivě zahřeje, při kontaktu s pokožkou může nepříjemně kousat. Navíc vzhledem k tomu, že je velmi hřejivá, snadno se ve vlněném svetru zpotíte, pokud se v něm budete hýbat.

Výběr vhodného svetru není žádná věda, stačí jen vědět, na co si dávat pozor. Vsaďte na kousky, ve kterých se budete cítit dobře.

Zdroje: Autorský článek – Michaela Romanová, https://bestlifeonline.com/sweaters-over-60-news/, https://www.aarp.org/benefits-discounts/members-only-access/info-2024/best-sweaters-for-women-over-50.html

2 Comments

  1. Mám připomínku k nadpisu – nesprávné vazbě vyvarovat se „čemu“. Správně je vyvarovat se „čeho“. V tomto konkrétním případě by měl nadpis vypadat : …., kterých se vyvarujte.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*