Nejhorší podzimní účesy pro seniorky

Foto: Midjourney.com

Podzim s sebou přináší spoustu vlasových trendů. Ne však všechny jsou správnou volbou pro každého. Je totiž třeba vzít v potaz nejen hustotu vlasů, ale i tvar obličeje nebo to, aby střih nepřipomínal helmu. Kterým účesům je nejlepší se vyhnout?

Bob v délce brady s tupou ofinou

Pokud se snažíte dosáhnout mladistvějšího vzhledu, měli byste se vyhnout tupému účesu bob v délce pod bradu doplněnému tupou ofinou. Tento účes může způsobit, že budete vypadat starší, než je váš skutečný věk. Navíc plná ofina v kombinaci s tímto střihem může přitáhnout pozornost k vráskám či pigmentovým skvrnám.

Pokud se snažíte dosáhnout mladistvějšího vzhledu, měli byste se vyhnout tupému účesu bob v délce pod bradu doplněnému tupou ofinou.
Foto: Unsplash.com

Dlouhé vrstvené účesy

Dlouhé vlasy a dlouhé vrstvy mohou mít na obličej „stárnoucí“ efekt. S přibývajícím věkem začíná vše na těle i v obličeji klesat. Delší vlasy s delšími vrstvami přitáhnou pozornost k váčkům pod očima, ale pozornost spíše, než nový střih upoutají i vrásky a další drobné nedostatky. Pokud se ale vrstev nechcete vzdát, požádejte svého kadeřníka o něco kratší střih a kratší vrstvy. Vyhnete se tomu, že budete působit mdle.

Dlouhé vlasy a dlouhé vrstvy mohou mít na obličej „stárnoucí“ efekt.
oto: Pexels.com

Střih ve tvaru helmy

Ženy v pokročilejším věku často volí střihy, které jsou nenáročné na údržbu a nevyžadují časté návštěvy kadeřnického salonu. To znamená, že je oficiálně čas vzdát se účesů ve tvaru helmy, které starším ženám vůbec nelichotí. Místo toho je na čase vyzkoušet něco trendovějšího, například jemné vlny, odlehčené střihy nebo vzdušnou texturu. Protože sázka na přirozenost na podzim frčí ve velkém.

Je oficiálně čas se vzdát účesů ve tvaru helmy, které starším ženám vůbec nelichotí.
Foto: Pexels.com

Ofina á la chmýří

Život s ofinou není jednoduchý. A to obzvláště pokud jste starší a vaše vlasy jsou řídké a krátké. Ofina pak působí spíše jako rozlítané chmýří, což rozhodně šik není. Nicméně to neznamená, že byste se museli ofiny vzdávat. Naopak delší, vlnitá ofina může starším ženám slušet. Příliš krátké ofiny mohou vypadat utilitárně a nudně.

Řídká ofina působí spíše jako rozlítané chmýří, což rozhodně šik není
Foto: Unsplash.com

Barva v duchu třešňové Coly

Loňský a letošní rok vlasovým odstínům dominovala červená barva připomínající oblíbený třešňový nápoj. Tato barva by ale měla zůstat zapovězena i mladším ročníkům, protože nesluší téměř nikomu. Na podzim jsou sice červené odstíny žhavým trendem, ale není červená jako červená. Jestliže se chystáte svou barvu změnit, vsaďte na přirozenější tóny jako je živá měděná terakota.

Na podzim jsou sice červené odstíny žhavým trendem, ale není červená jako červená.
Foto: Pexels.com

A jaký podzimní účes nejčastěji nosíte vy ? Diskutujte v komentářích

Zdroje: Adam Beran, autorský text,
https://www.shefinds.com/collections/5-unstylish-haircuts-look-older/#slide-1,
https://www.dailyrecord.co.uk/lifestyle/hair-styles-over-50s-should-28438952,
https://www.thelist.com/175323/hairstyles-for-older-women-that-are-going-out-of-style-fast/,
https://www.women.com/1489802/outdated-hairstyles-leave-behind-2024/

4 Comments

  1. Milé seniorky, šup, burku na hlavu a pro jistotu do ulic jen v době nočního klidu. To jsme opravdu tak nedokonalé a nic z výše uvedeného nám nemůže slušet? Nu což! Zůstaly nám lokýnky, copánky, culíky, drdoly, ohony, vlny, kudrlinky a pěkně dozdobit mašlemi, kuličkami na gumičce, umělými kopretinami, také berušky by nám určitě nezakázali Hlavně – přirozenost šedin, suché kůrky do kapsáře a čekat u břehu na velkou vodu. Děkuji kreativci za článek.

  2. Každý je snad natolik soudný, že zvolí účes, ve kterém se cítí dobře, nehledě na módní trendy.
    Kolikrát seniorky vypadají líp, než mladší generace.
    Denně potkávám 18-ti letá děvčata, co vypadají…. zmalováním, oblečením a účesem na 35 let.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*