Nejhorší podzimní boty pro starší ženy: Tyhle možná máte doma, ale ven je pro rok 2024 vynechte

Foto: Unsplash.com

Zdá se, že hitem letošního podzimu budou punkové boty v motorkářském stylu ozdobené přezkami a pásky. Pro seniorky však příliš vhodné nejsou, neboť jsou až příliš extravagantní. A stejně tak se pro ně nehodí ani další typy podzimních bot. Víme jaké.

Válenky

Válenky jsou spíše zimní obuv, ale často je v ulicích můžeme vidět už na podzim. Jsou totiž krásně teploučké a pohodlné. Jejich problém je však v tom, že na noze vůbec nevypadají dobře, působí humpolácky, opticky zkracují nohy a ženy v nich často šmajdají. Ani jejich chůze pak tedy není moc reprezentativní.

Speciální tip pro vás: Pokud už válenky z jakéhokoliv důvodu chcete nosit, kupte si takové, které končí v oblasti kotníku (ne pod ním a zapomeňte i na válenky vysoké). Válenky ke kotníkům vám budou nejméně deformovat postavu.

Válenky nenoste, nevypadají dobře a zkracují nohy.
Foto: Unsplash.com

Barefootové boty

Barefootové boty jsou dnes moderní, avšak pro seniorky příliš vhodné nejsou. Jsou sice krásně široké a noha v nich má prostor, ale mají také hodně tenkou podrážku.

Pokud je však přesto chcete vyzkoušet, doporučujeme volit spíše tzv. kompromisní boty (mají obvykle vyšší podrážku) nebo se o vhodnosti barefoot obuvi poradit s odborníkem.

Barefoot obuv je moderní, ale seniorkám nemusí vyhovovat jejich tenká podrážka.
Foto: Unsplash.com

Boty na vysokém nebo tenkém podpatku

Podpatky vám rozhodně nemůžeme zakázat. Určitě vám však můžeme doporučit, abyste nenosily obuv na příliš vysokém a tenkém podpatku. Pro starší dámy jsou určitě vhodnější podpatky nižší a širší, vhodná je také obuv na klínku. V neposlední řadě je známo, že vysoké podpatky jsou častou příčinou nejen bolavých nohou, ale i bolavých zad.

Boty na vysokém podpatku nechte mladším kolegyním.
Foto: Unsplash.com

Podzimní boty s hladkou podrážkou

Naše poslední rada nemá s módou příliš společného, ale je ryze praktického charakteru. Zkontrolujte podrážky všech svých podzimních bot a ujistěte se, že mají nějaký vzorek. Pokud nemají, budou se vám venku hodně klouzat a hrozí, že upadnete.

Podzimní boty by nikdy neměly mít hladkou podrážku.
Foto: Unsplash.com

Zdroje:

Autorský text – Petra Müllerová
https://www.marianne.cz/moda/trendy-obuv-pro-podzim-2024-hitem-budou-boty-ktere-z-vas-udelaji-rebelku
https://www.iglanc.cz/modni-trendy/boty-valenky-zima-zimni-obuv/
https://www.idnes.cz/jenproholky/moda-krasa/boty-podpatky-obuv-zdravi.A200110_104014_jph-moda-krasa_abr
https://www.littleshoes.cz/barefoot-akademie/barefoot-boty-pro-seniory/

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*