Nejhorší mikiny pro seniorky: černé, umělé a další 2, které raději nenoste

Foto: freepik.com

Mikina je důležitým kouskem v šatníku, udrží vás v teple během chladných dní. Může přitom představovat stylový kousek, nemusí jít jen o neforemné, avšak praktické oblečení.

Příliš velké mikiny

Trendem posledních let je takzvané oversized oblečení. To svým vzhledem připomíná spíše pytel – cílem je, aby bylo o několik velikostí větší, vůbec tak dobře nesedí. Na jednu stranu volný střih může být pohodlný, ale na druhou stranu je velmi neforemný. Příliš velká mikina vám přidá kila navíc. Zaměřte se proto raději na lépe padnoucí střih – nemusí být příliš těsný, správná velikost by měla umožňovat pohodlný pohyb, ale zároveň hezky definovat postavu.

Foto: freepik.com

Celá černá

Mohlo by se zdát, že černá barva je sázka na jistotu – je totiž elegantní a univerzální. Jenže zejména ve starším věku vám může černá zbytečně přidávat roky navíc. Zejména pokud i ostatní oblečení máte v tmavých odstínech. Raději sáhněte po nějaké veselejší mikině ve světlejší barvě, klidně můžete zvolit i nějaký decentní motiv. Ta vás hezky rozzáří.

Mladistvý design

Obecně není nic špatného na tom, když si vezmete nějaké oblečení s veselým vzorem či netradičním střihem, které nosí spíše mladí. Hlavně pokud se v tom cítíte dobře. Ale pokud máte rádi svůj elegantní styl odpovídající vašemu věku, pak mikiny s výraznými logy či mladistvými vzory nejsou to pravé. Je totiž důležité sladit celý outfit – tedy moderní mikina nevypadá dobře s ostatním oblečením ve více seniorském stylu.

Foto: freepik.com

Nevhodný materiál

Syntetické materiály obecně nejsou zrovna příjemné na nošení. U mikin jsou navíc problematické, jelikož se v tom člověk snadno zpotí. Namísto toho, aby mikina příjemně hřála, během chvilky se můžete nepříjemně zpotit a pak vám bude naopak zima, jelikož umělé materiály nejsou vůbec prodyšné. Vyhněte se polyesteru a podobným možnostem, vsaďte raději na tradiční bavlnu, která je hřejivá a prodyšná.

Výhodou bavlny navíc je, že i v poměrně tenké vrstvě dokáže zahřát. Nemusíte tedy hledat tlusté neforemné a nepohodlné mikiny – naopak můžete vypadat stylově za každého počasí.

Pohodlí a styl mohou jít ruku v ruce, pokud vyberete správně.

Zdroje: Autorský článek – Michaela Romanová, https://www.shoppingonchampagne.com/blog/fashion-mistakes-that-make-you-look-older, https://theboomerinsight.com/19-common-fashion-mistakes-seniors-need-to-avoid/

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*