3 nejlepší podzimní bundy pro seniorky: Tipy pro letošní říjen 2024

Foto: Unsplash.com

Podzimní či přechodové bundy představují nezbytnou součást vybavení pro podzimní měsíce. Nejdůležitější funkcí přechodové bundy je ochrana proti vlhkosti – často se pod ni nosí několik vrstev podle potřeby a aktuálních venkovních teplot. Právě proměnlivé podzimní počasí je důvodem, proč bývají přechodové bundy spíše tenčí a nevyznačují se náročnější tepelnou izolací, aby dobře sloužily i během slunečních dnů. A jak tedy vybrat tu správnou podzimní bundu pro seniorku?

Bundu pro seniorku vybírejte hlavně podle funkčnosti

Při hledání vhodného modelu bundy pro seniorku je potřeba se vždy orientovat především na pohodlí a funkčnost. Cílem takovéhoto kousku oblečení je zajistit maximální komfort, a to jak z hlediska střihu, tak s ohledem na další vlastností.

Střih bundy

Střih je klíčový především z hlediska oblékání – příliš úzké střih s těsnými rukávy mohou pro dámy v pokročilejším věku představovat problém kvůli omezené pohyblivosti, vždy je tak dobré vybírat spíše širší modely a před nákupem bundu vyzkoušet. Vedle střihu je vhodné dbát také na správnou délku – rozhodně se vyhýbejte modelům do pasu, správná bunda by měla sahat alespoň k bokům. Míru zateplení a dalších funkčních vlastností pak volte především podle účelu.

Vlastnosti bundy

Vedle správného střihu by měla podzimní bunda splňovat také požadavky na minimální tepelný komfort. Ideálně by tak měla být vybavena voděodolnou vnější vrstvou a zpevněnou strukturou chránící proti větru. Do chladnějších dnů je pak vhodné vybírat bundu s izolační vnitřní vrstvou nebo vložkou.

Při hledání vhodného modelu bundy pro seniorku je potřeba se vždy orientovat především na pohodlí a funkčnost.
Foto: Unsplash.com

Trendy v sezóně podzim-zima 2024 – výrazné materiály i motivy

Letošní podzimní a zimní kolekce směřuje spíše k extravaganci a výrazným motivům. Preferovat se bude lesklá kůže a další lesklé materiály, umělá kožešina, výrazné barvy a zvláštní řešení výstřihu (asymetrické provedení, vysoký límec a rolák, hluboký výstřih). Uvedené trendy je vhodné u bund pro seniorky uplatňovat velmi střídmě – zatímco módní vínovou či olivovou barvu si mohou klidně dopřát, při výběru byste měli dbát spíše na funkčnost.

Pro seniorky raději klasiku

Rozhodně se při výběru bundy pro seniorku vyhněte velmi nápadným vzorům nebo nadbytečným aplikacím či mohutnějším a těžším materiálům, bunda by měla být co nejlehčí, aby ji zbytečně nezatěžovala, a s plným zapínáním, aby poskytovala optimální ochranu před povětrností. Zvláštní zapínání či řešení výstřihu může být pro seniorku překážející a nemusí být schopná se s ním správně popasovat, případně jí může oblékání a zapínání činit značné problémy a trvat neúměrně dlouho.

Letošní podzimní a zimní kolekce směřuje spíše k extravaganci a výrazným motivům.
Foto: Unsplash.com

A jakou podzimní bundu nejčastěji nosíte vy ? Diskutujte v komentářích

Zdroje: Adam Beran, autorský text,
https://www.marianne.cz/moda/podzimni-trendy-2024-prehledne-5-zasadnich-kousku-ktere-brzy-uvidime-vsude,
https://runway.modivo.cz/trendy-podzim-zima-prehled-nejmodnejsich-damskych-bund-z-modni-prehlidky/,
https://extrafit.cz/zimni-bundy-pro-seniorky/,
https://www.lifee.cz/hity-mezi-prechodnymi-bundami-podzimu-2024-dziska-v-prodlouzene-verzi-s-paskem-nebo-napisy-vysperkovany-bluzon-1968e

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*