Nejhorší podzimní kabáty pro seniorky: pozor na těžké materiály, složité zapínání a další 4

Foto: Unsplash.com

Podzim je období, kdy správný kabát může nejen chránit před chladem, ale i doplnit celkový vzhled. Naopak nevhodně zvolený kabát může být nekomfortní, nepraktický a nepřidá ani na stylu. V tomto článku se podíváme na pět nejhorších typů podzimních kabátů pro seniorky a vysvětlíme, proč byste se jim měly vyhnout.

Kabáty z těžkých a tuhých materiálů

Kabáty vyrobené z těžkých materiálů, jako je hrubá vlna nebo tvíd, mohou být nejen nepohodlné, ale i omezující. Seniorky potřebují kabáty, které neomezují pohyb a jsou snadno nositelné. Tuhý materiál může zatěžovat ramena a záda, což může vést k nepříjemným bolestem. Lepší volbou jsou lehké vlněné směsi nebo moderní, měkké materiály, které přinášejí komfort bez zbytečné zátěže.

Foto: Freepik.com

Oversized kabáty bez střihu

I když oversized kabáty byly v módě v posledních sezónách, pro seniorky mohou být nevhodné. Volné střihy a beztvaré modely mohou působit neforemně a neesteticky. Zvlášť pro ženy drobnější postavy takový kabát může vytvářet pocit, že se „ztrácejí“ ve velkém množství látky. Místo toho je lepší zvolit kabát s dobře padnoucím střihem, který lichotí postavě a zároveň poskytuje dostatek prostoru pro pohodlný pohyb.

Kabáty bez kapes

Podzimní kabát bez kapes je téměř nepoužitelný, zvláště pokud rády necháváte doma kabelku a potřebujete si uložit drobnosti jako klíče, kapesník nebo mobilní telefon. Kapsy nejsou jen praktickým prvkem, ale také přidávají kabátu na funkčnosti. Pokud vybíráte nový kabát, dbejte na to, aby měl dostatek kapes, ideálně s hlubšími a dobře umístěnými kapsami, které nezkazí celkový vzhled.

Foto: Freepik.com

Kabáty s příliš složitým zapínáním

Kabáty s komplikovaným zapínáním – například mnoho knoflíků, skrytých zipů nebo složitých přezek – mohou být pro seniorky obtížné na oblékání i svlékání. Zvlášť v chladném počasí, kdy je potřeba se rychle obléci, je jednoduché a efektivní zapínání klíčové. Dbejte na to, aby kabát měl snadno dostupné a pohodlné řešení, například velké knoflíky nebo kvalitní zip.

Kabáty s umělými kožešinami nebo zdobením

Kabáty s výraznými umělými kožešinami, různými třpytivými ozdobami nebo přehnanými detaily mohou působit lacině a neprofesionálně. Senioři často preferují klasický a elegantní vzhled, který se neřídí přehnanými módními trendy. S jednoduchým střihem a decentními detaily budete působit sofistikovaně a nadčasově, zatímco okázalé zdobení může působit jako špatně zvolený módní výstřelek.

Foto: Freepik.com

Estetika a nadčasovost: Délka a barvy

Z hlediska módního a estetického je důležité myslet na nadčasovost. Extravagantní barvy, jako jsou křiklavé odstíny nebo nápadné vzory, mohou rychle vyjít z módy a působit nepatřičně. Nejlepší je vsadit na neutrální a klasické barvy jako černou, šedou, béžovou nebo námořnickou modrou, které snadno sladíte s dalšími kousky ve vašem šatníku. Co se týče délky, příliš krátké kabáty neposkytují dostatečnou ochranu před chladem a navíc nemusí lichotit postavě. Ideální volbou pro seniorky jsou kabáty po kolena nebo lehce nad ně, které kombinují praktičnost s elegancí.

Zdroj: Autorský text – Alena Pachlová, https://lovingourage.com/5-fashion-mistakes-to-stop-wearing-fall-winter-women-over-50-60/, https://highlatitudestyle.com/best-worst-fall-trends-women-over-40/, https://www.asenior.cz/nejhorsi-modely-pro-seniory/

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*