Nejhorší účesy pro krátké vlasy a kulatý obličej

Foto: Unsplash.com

Výběr vhodného účesu je klíčový především v případě, že chcete jeho prostřednictvím dosáhnout určitého specifického vzhledu, nebo si třeba vizuálně ubrat pár let. Pro tento účel velmi dobře fungují krátké vlasy – krátký střih společně se zajímavou barvou působí často svěže a mladistvě, ne každý se však hodí pro všechny typy obličeje. Zde je pár rad, jaký účes vybrat a čemu se rozhodně vyhnout, máte-li obličej kulatý.

Jak na účes pro kulatý obličej

Typickým znakem kulatého obličeje je malý poměr mezi jeho šířkou a délkou, proto hlavní strategií při výběru účesu by měla být snaha o jeho optické prodloužení či odvedení pozornosti od nedokonalostí. Pokud se právě kvůli oblým křivkám tváře vyhýbáte krátkému střihu ze strachu, že by je snad ještě zvýraznil, buďte v klidu – krátké účesy kulatému obličeji sluší, a to zvláště proto, že umožňují vnést do něj trochu asymetrie, nebo jej vizuálně prodloužit moderním střihem. Dopřát si tak můžete jak klasický bob nebo pixie střih. Je však nutné vždy dbát na to, abyste správně zvolili styl a barvu (i barva může způsobit, že se obličej jeví kulatější, než původně byl).

S kulatým obličejem si můžete dopřát jak klasický bob nebo pixie střih.
Foto: Unsplash.com

Tyto účesy rozhodně ne

Rozhodnete-li se přejít od dlouhého účesu, který vám optimálně tvaroval obličej, ke svěžímu krátkému sestřihu, dejte si pozor na následující varianty. Ty by mohly nelichotivě vašemu kulatému obličeji uškodit.

Příliš krátká ofina

Ať už zvolíte bob nebo velmi krátký střih s ofinou, rozhodně se vyhýbejte velmi krátké (tzv. baby) ofině, která sahá vysoko nad obočí. Tento typ ofiny působí proti optické délce obličeje a jeho tvar zplošťuje. Zvláště účes ve velmi kontrastní barvě v porovnání s barvou pleti bude vypadat velmi nelichotivě.

Výrazně asymetrický střih

Obdobně výrazně asymetrický střih, který na jedné straně část obličeje zakrývá a na druhé jej ponechává odhalený, případně nepřiměřená asymetrie aplikovaná částečně může u kulatého obličeje způsobit zvýraznění nežádoucích nedostatků a vypadat značně nepřirozeně. Zatímco u jiného typu obličeje může tato varianta fungovat, kulatý to rozhodně není.

Velmi kulatý a retro střih

Vlasy střižené do kulata se stejnou délkou po celém obvodě hlavy obličej velmi upozadí a budí dojem opravdu velké hlavy. Tento trend je velmi častý také u krátkých retro stylů a není vhodný především pro vlasy přirozeně kudrnaté, ani u rovných však nemusí působit dobře.

Zatímco u jiného typu obličeje může asymetrický střih fungovat, kulatý to rozhodně není.
Foto: Unsplash.com

A jaký účes nejčastěji nosíte vy ? Diskutujte v komentářích

Zdroje: Adam Beran, autorský text,
https://www.schwarzkopf.cz/clanky/vlasovy-styling/kulaty-oblicej/pro-kulate-obliceje.html,
https://www.idnes.cz/onadnes/moda/zestrihlujici-ucesy-ktere-vam-uberou-kila.A130201_125620_krasa_sck#:~:text=Zapome%C5%88te%20na%20velmi%20kr%C3%A1tk%C3%A9%20%C3%BA%C4%8Desy,bob%2C%20kter%C3%A9%20tyto%20nedostatky%20odhal%C3%AD.,
https://www.ohol.cz/nejhorsi-ucesy-pro-kratke-vlasy/,
https://www.elle.cz/krasa/vlasy-ucesy/show-toto-jsou-ty-nejlepsi-ucesy-pro-kulaty-oblicej

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*