Nejhorší krémy pro seniorky: Na tyto dávejte pozor

Foto: Unsplash.com

U pleťových krémů platí několik pravidel. V první řadě je třeba vybírat je podle věku. Dále je pak třeba volit krémy kvalitní a krémy, které mají SPF faktor (ochranný faktor proti slunci). Jakým krémů by se seniorky měly vyhýbat?

Nekupujte pleťový krém určený pro mladší ženy

Pleťové krémy je třeba vybírat podle toho, pro jakou věkovou kategorii jsou určeny. Krémy pro starší ženy jsou totiž výživnější, více hydratují a jejich složení je jiné, než složení krémů pro ženy okolo dvacítky nebo třicítky.

Krémy pro starší dámy by měly obsahovat především kolagen a elastin (dodají pleti pevnost, pružnost, objem), antioxidanty (bojují proti volným radikálům, které přispívají ke stárnutí pleti) a kyselinu hyaluronovou (hydratuje).

Používejte krém pro zralou pleť. Je výživnější a více hydratuje.
Foto: Unsplash.com

Denní krém bez UV-filtru? Ne!

Vždy používejte krém s ochranným faktorem SPF. Jen tak dostatečně ochráníte svou pleť před předčasným stárnutím. Sluneční záření totiž v hojné míře způsobuje vrásky, pigmentové skvrny a může i za to, že pokožka ztrácí svou elasticitu. Pokud svou pleť neochráníte, sluníčko se na ní podepíše.

Chraňte svou pokožlu před sluncem, a to jak v létě, tak i v zimě.
Foto: Unsplash.com

Zapomeňte na levné krémy z drogerie

U anti-aging krémů většinou platí, že čím dražší krém je, tím je kvalitnější. Pokud je vám tedy více než šedesát, určitě se vám vyplatí investovat do kvalitního pleťového krému. Vhodný je pro vás krém pro zralou pleť. Používat byste měly jak krém denní, tak i noční. Pokud si nevíte rady s výběrem konkrétního produktu, zajděte si do kosmetického salonu a nechte si poradit, jaká kosmetika je pro vás vhodná.

Nepoužívejte levné krémy. Raději investujte do dražších a kvalitních produktů.
Foto: Unsplash.com

Krém vybírejte s ohledem na roční období

Je tu zima a vy stále ještě používáte svůj letní pleťový krém? Chyba. V zimě pokožka potřebuje více výživy, hydratace a ochrany. Krém na zimu by měl mít výživnější složení a hutnější texturu. Vyzkoušet můžete například krém se šnečím slizem nebo s aloe vera. Nezapomínejte, že i v zimě je třeba chránit pleť před sluncem.

V zimě používejte krém výživnější a hutnější. Nezapomínejte na SPF faktor.
Foto: Unsplash.com

Jaký krém používáte vy? Diskutujte v komentářích

Zdroje:

Autorský text – Petra Müllerová
https://www.prozeny.cz/clanek/krasa-a-moda-krasna-tvar-jaky-krem-na-zimu-zapomente-na-gely-a-volte-bohatou-vyzivu-a-vydatnou-hydrataci-jen-tak-plet-ochranite-92207
https://www.marianne.cz/krasa/jak-poznat-ze-vas-spf-krem-opravdu-funguje-zamerte-se-na-tento-klicovy-faktor
https://www.marianne.cz/krasa/nejlepsi-kremy-proti-vraskam-pro-zeny-nad-40-let-ty-nejucinnejsi-najdete-v-drogerii
https://www.evelio.cz/blog/jak-vybrat-krem-o-zralou-plet/?srsltid=AfmBOorEib7VwjcxgP4Pw_pJtwYIzpXhKxK3TG9_VzMcZsqdUbBIm9pV

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*