Máme tu džemík! Tentokrát ostružinový, a ten já miluji! Na chlebík a je hotovo. Nebo k sýrům! To je boží kombinace. (Videonávod i s receptem níže.)
Mirka van Gils Slavíková
Česká cukrářka, držitelka francouzského titulu Professeur en Sucre d’Art. Vítězka soutěže Velká cena Paříže v přípravě svatebního dortu Croquembouche.
Založila cukrárnu v Jihoafrické republice a následně v Kalifornii. Studovala na prestižních zahraničních školách. Vytvářela dorty pro Karla Gotta, Daniela Craiga, Angelu Merkelovou i Condoleezzu Riceovou.
Nyní žije v Holandsku, kde pracuje na svých knihách, a občas vyráží na světové soutěže. V roce 2013 získala zlatou mediali v Basileji. Velmi často se vrací do České republiky. Stala se hlavní porotkyní v pořadu České televize Peče celá země.
Vydala knihy Vůně chleba, V hlavní roli chřest, Dezerty jedna báseň, Cheesecakes nebo Kouzlo dezertů.
Pokud se chcete přiučit jejímu umění, můžete absolvovat její videokurzy.
Foto: Mirka van Gils Slavíková.
Ostružinový džem
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 1 kg ostružin
- 1 ks limetka
- 2 ks bobkové listy
- 100 ml vody
- 300 g hnědého cukru
- 30 g pektinu
Postup
- Omyté ostružiny s bobkovými listy, limetkovou šťávou a ostrouhanou kůrou z limetky podlijeme vodou a vaříme.
- Pak přidáme cukr, ve kterém je rozmíchaný pektin, a povaříme dalších alespoň 5 minut.
- Vyndáme bobkové listy a džem vlijeme do čistých skleniček. Ty důkladně uzavřeme.Velmi zvláštní kombinace bobkového listu a limetky dává neskutečně příjemně lahodnou chuť ostružinám. A k sýru je prostě boží!
Buďte první kdo přidá komentář