Snadný recept na čokoládový moučník Brownies od věhlasného cukráře Josefa Maršálka. Dezert je na povrchu křupavý a uvnitř krásně vláčný. Vynikající je v kombinaci se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.
Brownies Rocher
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 5 vajec
- 400 g hnědého třtinového cukru
- 250 g másla
- 250 g hořké čokolády
- 100 g kakaa
- 100 g hladké mouky
- 200 g vlašských nebo lískových ořechů
- 2 g skořice
- 5 g soli
- 5 g prášku do pečiva
Poleva
- 200 g mléčné čokolády
- 50 g olivového oleje
- 200 g najemno nasekaných arašídů
Postup
- Z poloviny cukru a bílků ušleháme pevný sníh. Mezitím rozpustíme máslo s čokoládou ve vodní lázni, přidáme zbylý cukr a žloutky, poté polovinu sněhu, všechny zbylé ingredience a nakonec zlehka zbylý sníh.
- Upečeme rozetřené na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C asi 25–30 minut. Necháme částečně vychladnout a poté potřeme polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním všech ingrediencí ve vodní lázni.
Poznámky
Foto: Josef Maršálek.
Buďte první kdo přidá komentář