Vařit podle vlastní fantazie a zkušeností je skvělé, někdy ale přijde vhod kapka inspirace odjinud. Jaké kuchařské knihy nás v poslední době zaujaly?
Rok s Garden & kitchen
Inna Valoušková je blogerka, která se věnuje vaření dlouhé roky. V kuchyni zpracovává úrodu z vlastní zahrady, a tak jsou její jídla sezónní, z lokálních surovin a dostupná každému. Výběr svých nejoblíbenějších receptů zahrnula do své kuchařky, podle které uvaříte, i když jste v kuchyni úplný začátečník. Jako bonus se dozvíte, jak si suroviny do jídel sami vypěstovat.
Oheň a dým
Hugo Hromas vaří velmi nekonvenčně. K přípravě pokrmů nevyužívá domácí kuchyň, ale venkovní ohniště. Jestli jste si mysleli, že se pod širým nebem dá uvařit tak akorát kotlíkový guláš, tato kuchařka vás rychle vyvede z omylu. Na ohni totiž dokážete připravit skutečnou hostinu, a to víceméně bez práce. Jestli jste si doteď nad ohněm opékali maximálně špekáčky, rozhodně doporučujeme si v tomto ohledu rozšířit obzory. Ručíme za to, že nebudete litovat.
La Buchta
A nyní zabrousíme do vod dezertů a sladkých pochoutek. Stojí za ní dlouholetá redaktorka kulinářských časopisů Jitka Rákosníková, která už v životě ochutnala ledacos. La Buchta pracuje s jedním základním jednoduchým těstem, z něhož připravíte v různých modifikacích 80 různých dezertů od načančaných dortů pro slavnostní příležitosti až po skvělé snídaňové koláče, po kterých se hned zapráší.
Vtipné kaše
Zapomeňte na bramborou kaši, teď bude řeč o sladkých i slaných snídaních a svačinách. I když se to zdá k nevíře, recepty na kaše dokážou vyplnit celou kuchařku a až uvidíte jejich fotky, hned zatoužíte alespoň polovinu z nich ochutnat. Po první lžičce si je zamilují vaše vnoučata, ale garantujeme vám, že si jimi rádi zpestříte jídelníček i vy.
Zdroj: redakce – Petra Matějková (autorské dílo), cbdb.cz
Buďte první kdo přidá komentář