Cuketové hranolky jako hit léta 2024: Jak na ně nejen podle Romana Vaňka

Foto: Unsplash.com

Cuketové hranolky jsou mnohem zdravější než ty klasické. Nemusíte je totiž smažit. Přesto jsou křupavé a velmi chutné. Konzumovat je doporučujeme s oblíbeným dipem.

Jak připravit cuketové hranolky

Pokud vám na zahrádce dozrává jedna cuketa za druhou a už nemáte chuť na cuketovou polévku, omáčku ani buchtu, zkuste si doma připravit cuketové hranolky.

Potřebovat budete 2 cukety, lžíci olivového oleje, lžíci strouhanky, lžičku sladké papriky a trochu sušeného česneku, sůl a pepř. Nejprve nakrájejte cuketu na hranolky a hranolky vložte do mísy. Zakápněte je lžící olivového oleje a promíchejte. Poté přidejte lžíci strouhanky, lžičku červené papriky a trochu sušeného česneku. Opět promíchejte. Nakonec hranolky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete a pečte v troubě na 200 °C asi 15-20 minut.

Speciální tip pro vás: Pokud chcete, aby byly hranolky opravdu křupavé, nechte je po nakrájení chvilku odpočinout v cedníku. Pustí přebytečnou vodu. Hranolky můžete také otřít kuchyňskou utěrkou.
Foto: Unsplash.com

Cuketovo sýrové hranolky pro gurmány

Klasický recept na cuketové hranolky můžete i trochu vylepšit. Stačí, když místo strouhanky použijete strouhaný sýr (třeba parmezán) a místo papriky své oblíbené sušené bylinky. Se sýrem rozhodně nešetřete!

Pokud připravujete cuketové hranolky, cuketu neloupejte. Nakrájejte ji asi na 5 cm dlouhé hranolky.
Foto: Unsplash.com

Cuketové hranolky podle Romana Vaňka

Chcete si trošku zahřešit? Pak můžete cuketové hranolky připravit i v trojobalu. Stačí, když hranolky nejprve obalíte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Pak už jen stačí usmažit je na pánvi.

Cuketové hranolky můžete připravit i v klasickém trojobalu.
Foto: Unsplash.com

Jak cuketové hranolky servírovat

Pokud nemáte čas, nebo chystáte cuketové hranolky pro děti, můžete je podávat s kečupem. Mnohem lépe však tato dobrota bude chutnat, když ji naservírujete s dipem. Cuketové hranolky výborně chutnají například se zakysanou smetanu, do které vmícháte trochu pažitky, petržele, máty, kůry z jednoho citronu a soli. Pokud máte rádi něco ostřejšího, přidejte chilli.

A co vy, zkoušeli jste již cuketové hranolky? Diskutujte v komentářích

Zdroj:

Autorský text – Petra Müllerová,
https://www.stream.cz/veganske-recepty-na-kazdy-den/cuketove-hranolky-z-trouby-65055768,
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/28131-cuketove-hranolky,
https://www.rohlik.cz/chef/423-cuketove-hranolky-s-bylinkovym-dipem,
https://fresh.iprima.cz/recepty/cuketove-hranolky-z-trouby,
https://www.prozeny.cz/clanek/cuketove-hranolky-s-dipem-82261,
https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/cuketove-hranolky-s-parmezanem/

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*