Jak vám to jde v kuchyni? Otestujte se v kvízu pro správné kuchařky

Foto: Unsplash.com

Milujete vaření a rádi v kuchyni experimentujete? Dáváte přednost spíše české nebo zahraniční kuchyni? A znáte veškeré vymoženosti? Ověřte si vaše znalosti v našem kvízu!

Testové otázky

Test obsahuje 10 otázek. U každé z nich jsou uvedeny tři odpovědi, z nichž pouze jedna je správná. Vyhodnocení naleznete na konci testu. Připraveni? Tak směle na otázky, ať otestujete svoje znalosti.

Otázka číslo 1: Na co je třeba dát si pozor při kuchání ryby?

a)        Na žlučový váček

b)       Na srdce

c)        Na plíce

Otázka číslo 2: Ve které zemi má kořeny guláš?

a)        Slovensko

b)       Polsko

c)        Maďarsko

Otázka číslo 3: Jaká surovina je známá jako „šnytlík“?

a)        Libeček

b)       Čerstvá majoránka

c)        Pažitka

Otázka číslo 4: Čemu je podobný rakouský dezert „trhanec“?

a)        Bramborákům

b)       Palačinkám

c)        Tvarohovým buchtám

Otázka číslo 5: Na tradiční valašský frgál nepatří:

a)        Bryndza

b)       Kedlubnová náplň

c)        Mák

Foto: Unsplash.com

Otázka číslo 6: Jak dlouho se vaří vejce nahniličko?

a)        7 minut

b)       10 minut

c)        13 minut

Otázka číslo 7: Co je artyčok?

a)        Druh malé rybky

b)       Rostlina připomínající bodlák

c)        Zelenina

Otázka číslo 8: Z jaké části dobytka pochází svíčková?

a)        Ze zadní hrudi

b)       Z podplečí

c)        Z části u bederní páteře

Otázka číslo 9: Co je to remoska?

a)        Tlakový hrnec neboli papiňák

b)       Malá elektrická přenosná trouba

c)        Hluboká pánev na přípravu asijských pokrmů

Otázka číslo 10: Co nepatří do kvalitního slepičího vývaru?

a)        Majoránka

b)       Česnek

c)        Mrkev

Foto: Unsplash.com

Správné odpovědi

Správné výsledky jsou následující:

  • 1a,
  • 2c,
  • 3c,
  • 4b,
  • 5a,
  • 6a,
  • 7b,
  • 8c,
  • 9b,
  • 10a.
Foto: Unsplash.com

Vyhodnocení testu

Nyní si spočítejte správné odpovědi:

1 – 3 správných odpověď

Pokud jste uhádli jednu nebo tři správné odpovědi, máte se v kuchyni zřejmě ještě co učit. Ale nebojte, ani učený z nebe nespadl.

4 – 7 správných odpovědí

Zdá se, že v kuchyni nejste žádnými nováčky a jednoduchý pokrm zvládnete připravit levou zadní.

8 – 10 správných odpovědí

Skvěle! Je vidět, že jste v kuchyni jako ryba ve vodě. Máte znalosti nejen z české, ale i zahraniční kuchyně, které jste určitě využili nejen jednou!

Foto: Unsplash.com

Jak jste v testu dopadli? Diskutujte v komentářích

Zdroje: Adam Beran, autorský text,
https://www.trebonskykapr.cz/kuchani-kapra,
https://www.jidlonacestach.cz/ceska-kuchyne/,
https://regiony.rozhlas.cz/nenarocna-bylinka-stara-dobra-pazitka-je-plna-vitaminu-7408811,
https://www.tescoma.cz/jak-uvarit-vejce-spravne,
https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/jak-ho-loupat-a-varit-artycok-radi-roman-paulus.A121009_114613_dobra-chut_glu,
https://www.reznictvi-sloupnice.cz/novinky/hovezi-svickova—serial-o-mase

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*