Milujete vaření a rádi v kuchyni experimentujete? Dáváte přednost spíše české nebo zahraniční kuchyni? A znáte veškeré vymoženosti? Ověřte si vaše znalosti v našem kvízu!
Testové otázky
Test obsahuje 10 otázek. U každé z nich jsou uvedeny tři odpovědi, z nichž pouze jedna je správná. Vyhodnocení naleznete na konci testu. Připraveni? Tak směle na otázky, ať otestujete svoje znalosti.
Otázka číslo 1: Na co je třeba dát si pozor při kuchání ryby?
a) Na žlučový váček
b) Na srdce
c) Na plíce
Otázka číslo 2: Ve které zemi má kořeny guláš?
a) Slovensko
b) Polsko
c) Maďarsko
Otázka číslo 3: Jaká surovina je známá jako „šnytlík“?
a) Libeček
b) Čerstvá majoránka
c) Pažitka
Otázka číslo 4: Čemu je podobný rakouský dezert „trhanec“?
a) Bramborákům
b) Palačinkám
c) Tvarohovým buchtám
Otázka číslo 5: Na tradiční valašský frgál nepatří:
a) Bryndza
b) Kedlubnová náplň
c) Mák
Otázka číslo 6: Jak dlouho se vaří vejce nahniličko?
a) 7 minut
b) 10 minut
c) 13 minut
Otázka číslo 7: Co je artyčok?
a) Druh malé rybky
b) Rostlina připomínající bodlák
c) Zelenina
Otázka číslo 8: Z jaké části dobytka pochází svíčková?
a) Ze zadní hrudi
b) Z podplečí
c) Z části u bederní páteře
Otázka číslo 9: Co je to remoska?
a) Tlakový hrnec neboli papiňák
b) Malá elektrická přenosná trouba
c) Hluboká pánev na přípravu asijských pokrmů
Otázka číslo 10: Co nepatří do kvalitního slepičího vývaru?
a) Majoránka
b) Česnek
c) Mrkev
Správné odpovědi
Správné výsledky jsou následující:
- 1a,
- 2c,
- 3c,
- 4b,
- 5a,
- 6a,
- 7b,
- 8c,
- 9b,
- 10a.
Vyhodnocení testu
Nyní si spočítejte správné odpovědi:
1 – 3 správných odpověď
Pokud jste uhádli jednu nebo tři správné odpovědi, máte se v kuchyni zřejmě ještě co učit. Ale nebojte, ani učený z nebe nespadl.
4 – 7 správných odpovědí
Zdá se, že v kuchyni nejste žádnými nováčky a jednoduchý pokrm zvládnete připravit levou zadní.
8 – 10 správných odpovědí
Skvěle! Je vidět, že jste v kuchyni jako ryba ve vodě. Máte znalosti nejen z české, ale i zahraniční kuchyně, které jste určitě využili nejen jednou!
Jak jste v testu dopadli? Diskutujte v komentářích
Zdroje: Adam Beran, autorský text,
https://www.trebonskykapr.cz/kuchani-kapra,
https://www.jidlonacestach.cz/ceska-kuchyne/,
https://regiony.rozhlas.cz/nenarocna-bylinka-stara-dobra-pazitka-je-plna-vitaminu-7408811,
https://www.tescoma.cz/jak-uvarit-vejce-spravne,
https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/jak-ho-loupat-a-varit-artycok-radi-roman-paulus.A121009_114613_dobra-chut_glu,
https://www.reznictvi-sloupnice.cz/novinky/hovezi-svickova—serial-o-mase
Buďte první kdo přidá komentář