Máme pro vás rodinný recept na víkend, při kterém vám mohou pomáhat i děti! Milujete francouzské toasty? V tomto receptu se spojí všechny lahodné chutě: od kokosového oleje po skořici. Nejlepší na něm je, že je jako stvořený pro vícegenerační vaření. Věřte, že neodoláte a budete si chtít ještě přidat.
Příprava: 5 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4
Suroviny:
2 velká vejce z pastevního chovu
2 šálky plnotučného bio mléka
½ lžičky mleté skořice nebo podle chuti
plátky celozrnného chleba
1 lžička syrového bio kokosového oleje
1 lžička vanilky
javorový sirup na pokapání toustu
Foto: Pixabay
Postup:
Děti mohou připravit: Dvě vejce rozklepněte do misky s plochým dnem. Důkladně zašlehejte mléko, vanilku a skořici. Namočte plátky chleba – jeden po druhém – do vaječné směsi v misce. Namočte je z obou stran. V případě potřeby je namáčejte znovu, dokud chleby nejsou nasáklé.
Dospělí pak tousty dokončí: Mezitím rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na střední teplotu. Přidejte kokosový olej. Na pánev položte namočené plátky chleba. Smažte 2½-3 minuty z každé strany nebo dokud obě strany nezískají zlatohnědou barvu.
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím
Buďte první kdo přidá komentář