Lahodný hráškový krém podle Filipa Sajlera: Poradíme jak na to

Foto: Filip Sajler a jeho tým, Cibule Bistro - se svolením

Máte rádi krémové polévky a hledáte ideální recept? Zkuste tento recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který určitě potěší celou rodinu. Tato jemná a krémová polévka z hrášku je snadná na přípravu a zároveň bohatá na živiny

Foto: Filip Sajler a jeho tým, Cibule Bistro – se svolením

Suroviny                                                                                            

60 g Máslo                                                                                       

80 g Šalotka                                                                                   

400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro                                               

200 g Brambory loupané                                               

240 g Hrášek mražený

80 ml Smetana 30 %

50 g Crème fraîche

4 g Máta

Sůl

Na dochucení si případně připravte hráškové klíčky, cukrový hrášek, máslo a sůl.

Postup

  • Na rozehřátém másle v hrnci osmahněte na drobno nakrájenou šalotku.
  • Přilijte zeleninový vývar Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
  • Přidejte nakrájené brambory a vařte, dokud nebudou měkké.
  • Poté přidejte smetanu a hrášek, a vše vařte přibližně 4 minuty.
  • Polévku rozmixujte spolu s crème fraîche a mátou do hladké konzistence.
  • Podle chuti dosolte, pokud je to potřeba.
  • Polévku podávejte s cukrovým hráškem orestovaným na másle, a na závěr ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti můžete přidat ještě lžíci crème fraîche.

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera

“Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“

Zdroj: Adam Beran, autorský text, Filip Sajler a jeho tým, Cibule Bistro – se svolením

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*