Dnes jsme si pro vás opět připravili recept z dílny vynikajícího českého cukráře, který pekl i pro britskou královnu, Josefa Maršálka.
Madlenky
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 2 celá vejce
- 80 g hladké mouky
- 80 g cukru moučka
- 10 g medu
- 85 g másla
- 3 g prášku do pečiva
- 5 g vanilkového curu
- 1 g soli
Postup
- Máslo opatrně rozehřejeme, nesmí být horké.
- Přidáme cukr, vanilkový cukr, med a sůl a vše zamícháme.
- Do směsi přidáme 2 celá vejce, hladkou mouku (předem smíchanou s práškem do pečiva) a vymícháme do hladka. Pozor, těsto se nesmí šlehat, jen opatrně vymíchat.
- Připravené těsto dáme do lednice odpočinout na 24 hod. (přes noc). Mísa musí být překrytá kuchyňskou folii.
- Formičky na madlenky vymažeme změklým máslem. Pomocí cukrářského sáčku formičky naplníme do ¾. (Můžeme si také pomoci pevnějším igelitovým sáčkem, ze kterého ustřihneme jeden rožek pro plnění formiček.)
- Troubu nahřejeme na 200 °C a pečeme přibližně 10 min, tak aby madlenky nebyly vysušené.
- Aby šly dobře vyklopit z formy, nesmí nám formičky úplně vychladnout, proto madlenky vyndáváme z formiček ještě vlažné.
Zdroj: Josef Maršálek (autorské dílo)
Buďte první kdo přidá komentář