Recept od světoznámého cukráře Josefa Maršálka. Receptura pochází z Itálie, odkud se postupně rozšířila téměř do celého světa. Původně se jednalo o vánoční cukroví, později se začalo servírovat celoročně jako pečivo k čaji nebo dobré kávě.
Mandlové cantuccini s levandulí
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 200 g hladké mouky
- 125 g cukru krupice
- 50 g vajec
- 20 g žloutku
- 10 g celých mandlí
- 10 g medu
- 10 g rumu
- 1 g soli
- 2 g prášku do pečiva
- 1 g sušené levandule
Na dohotovení
- 1 vejce
- 50 g cukru krupice
Postup
- V míse vyšleháme vajíčko, žloutek, med, cukr a sůl do husté pěny; zamícháme rychle a krátce zbylé ingredience a na pomoučeném vále rozválíme do tvaru válce.
- Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme cukrem. Pomalu pečeme v dobře vyhřáté troubě při 160 °C asi 25–30 minut, dozlatova.
- Vyjmeme z trouby a necháme krátce vychladnout. Šikmými řezy nakrájíme na tenké plátky, které narovnáme zpátky na plech. Vložíme zpět do trouby a pečeme dozlatova při 150 °C, 5–10 minut.
- Vychladlé uložíme ve vzduchotěsné dóze.
Poznámky
Foto: Josef Maršálek.
Buďte první kdo přidá komentář