Se svolením Josefa Maršálka vám přinášíme recept na jeho višňové šneky se skořicí a pistáciemi. Když je budete péct ve formě, dohromady, budou mnohem měkčí a vláčnější. S tímto receptem je budete chtít péct na každou neděli.
Višňové šneky se skořicí a pistáciemi
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
Těsto
- 400 g hladké mouky
- 60 g cukru krupice
- 200 g mléka
- 70 g másla
- 20 g droždí
- 1 vejce
- 1 lžička soli
Náplň
- 250 g višňového džemu
- 5 g skořice
Poleva
- 1 lžíce višňového džemu
- 1 lžíce griotky
- 50 g cukru moučka
Dohotovení
- 50 g loupaných pistácií
Postup
- Do mísy dáme mouku, přidáme cukr a sůl, vajíčka, rozdrobené droždí a vlažné mléko a smícháme. Poté přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. To necháme přikryté utěrkou kynout asi hodinu (nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem).
- Těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník o velikosti asi 50 × 20 cm. Na rozválené těsto rozetřeme višňový džem a bohatě posypeme mletou skořicí.
- Těsto srolujeme do tvaru rolády a nakrájíme na 12 stejných kousků. Ty vkládáme řeznou stranou nahoru do pekáčku o velikosti asi 20 × 30 cm, který jsme vytřeli olejem a vyložili papírem. Necháme přikryté v pokojové teplotě dobře nakynout.
- Vykynuté šneky pečeme v rozehřáté troubě při 170 °C asi 25–30 minut.
- Na polevu dohladka smícháme griotku, višňový džem a cukr. Právě vytažené šneky touto polevou dobře potřeme pomocí mašlovačky. Ještě než poleva zaschne, bohatě ji posypeme nahrubo posekanými pistáciemi.
- Šněky podáváme vlažné.
Poznámky
Foto: Josef Maršálek.
Zdroj: Josef Maršálek (autorské dílo)
Buďte první kdo přidá komentář