Mleté maso v pečivu Worstenbroodjes recept od Mirky van Gils

Mirka van Gils a recept na mleté maso v housce.
Foto: Mirka van Gils

Dnes tu máme recept naslano.  Znáte tuhle dobrůtku?  Já je dělám ráda i jako takovou svačinku, nebo když potřebuji podělit větší skupinku strávníků na oslavě. Recept s videonávodem níže.

Mirka van Gils Slavíková Famozni tour.
Foto: Mirka van Gils Famózní TOUR 2021
Mirka van Gils a recept na mleté maso v housce.

Mleté maso v pečivu Worstenbroodjes

Mirka van Gils Slavíková
Vytisknout

Suroviny
  

  • Těsto:
  • 250 g mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 8 g soli
  • 10 g cukru
  • 50 g másla
  • 1 ks vejce
  • Masová náplň:
  • 800 g mletého masa
  • 1 g mletého pepře
  • 8 g soli
  • 30 g hořčice
  • 0,7 g mletého oříšku
  • 150 g strouhanky /podle masa/
  • 1 hrst nasekaných bylinek
  • 1 ks vyšlehané vejce na potírání

Postup
 

  • Do mísy prosejeme mouku a do důlku vlijeme vlažné mléko, vyklepneme vejce a přidáme máslo, vsypeme sušené droždí. Pak přidáme sůl, cukr. Důkladně zaděláme těsto, které necháme vykynout, asi dvakrát srazíme /hněteme/.
  • Do mísy dáme mleté maso, sůl, pepř, nasekané bylinky, mletý muškátový oříšek, hořčici a zamícháme, nakonec přidáme strouhanku dle potřeby. Masovou náplň dáme do stříkacího sáčku.
  • Vykynuté těsto rozválíme na 8 mm vysoké, do tvaru obdélníku. Po celé délce nastříkáme masovou náplň o průměru 2 cm, zatočíme a lehce mázneme těsto rozšlehaným vejcem pocelé délce, abychom uzavřeli rolku.
  • Nakrájíme dle potřeby – na koktejlové kousky nebo větší rolky. Opět necháme vykynout.
  • Vykynuté potřeme vejcem a dáme péci do rozpálenétroubyna 190°C asi na 20 minut.

Poznámky

Mirka van Gils Slavíková

Další články z této rubriky

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*