Dnes tu máme recept naslano. Znáte tuhle dobrůtku? Já je dělám ráda i jako takovou svačinku, nebo když potřebuji podělit větší skupinku strávníků na oslavě. Recept s videonávodem níže.
Mleté maso v pečivu Worstenbroodjes
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- Těsto:
- 250 g mléka
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 8 g soli
- 10 g cukru
- 50 g másla
- 1 ks vejce
- Masová náplň:
- 800 g mletého masa
- 1 g mletého pepře
- 8 g soli
- 30 g hořčice
- 0,7 g mletého oříšku
- 150 g strouhanky /podle masa/
- 1 hrst nasekaných bylinek
- 1 ks vyšlehané vejce na potírání
Postup
- Do mísy prosejeme mouku a do důlku vlijeme vlažné mléko, vyklepneme vejce a přidáme máslo, vsypeme sušené droždí. Pak přidáme sůl, cukr. Důkladně zaděláme těsto, které necháme vykynout, asi dvakrát srazíme /hněteme/.
- Do mísy dáme mleté maso, sůl, pepř, nasekané bylinky, mletý muškátový oříšek, hořčici a zamícháme, nakonec přidáme strouhanku dle potřeby. Masovou náplň dáme do stříkacího sáčku.
- Vykynuté těsto rozválíme na 8 mm vysoké, do tvaru obdélníku. Po celé délce nastříkáme masovou náplň o průměru 2 cm, zatočíme a lehce mázneme těsto rozšlehaným vejcem pocelé délce, abychom uzavřeli rolku.
- Nakrájíme dle potřeby – na koktejlové kousky nebo větší rolky. Opět necháme vykynout.
- Vykynuté potřeme vejcem a dáme péci do rozpálenétroubyna 190°C asi na 20 minut.
Poznámky
Mirka van Gils Slavíková
Buďte první kdo přidá komentář