Vejce Bhurji, známé také jako Anda Bhurji, jsou pikantní a aromatický pokrm s míchanými vejci v indickém stylu, který je poměrně známý v ulicích severní a západní Indie. Je snadný na přípravu, zdravý a chutný.
Doba přípravy 15 minut
Kuchyně: indická
4 porce
⅓ šálku jogurtu
1 lžička pikantního chilli
½ lžičky koriandr
⅓ lžičky kurkumy
1 polévková lžíce kečupu (skvěle funguje pálivý a sladký z maggi)
1 lžička zázvorovo-česnekové pasty (místo zázvorové a česnekové pasty můžete použít zázvor a česnek)
½ lžičky pepře
1 lžička soli
Foto: Pixabay
Na smažení:
2 lžíce oleje
1 lžička kmínu
1 malá cibule nakrájená nadrobno nebo ½ velké cibule
2 zelené chilli papričky nebo 1 paprička jalapeňo
1 červená a žlutá paprika, nakrájené na plátky
1 lžička garam masaly
6 velkých vajec
sůl
Na ozdobení nasekaný koriandr
Postup:
Do mísy dejte jogurt, červené chilli, koriandr, kurkumu, kečup, zázvorovou a česnekovou pastu, pepř a sůl. Promíchejte a dejte stranou. Místo zázvorové a česnekové pasty můžete použít zázvor a česnek
Příprava vaječné bhurji
Vezměte velkou pánev, rozehřejte a nechte na ni zhnědnout kmín. Přidejte cibuli a jalapeňo nebo zelené chilli papričky. Dobře osmahněte asi dvě minuty nebo dokud cibule nezměkne. Poté přidejte jogurtovou směs. Tuto směs velmi dobře prohřejte na mírném až středním ohni. Prohřátí trvá asi 5-7 minut. Jakmile uvidíte, že z pasty vytéká olej, přidejte papriku a minutu ji restujte. Přikryjte a nechte vařit na středním ohni asi 2 minuty. Po dvou minutách zkontrolujte, přidejte ⅓ šálku vody, přikryjte a opět vařte asi 3-5 minut nebo dokud papriky nezměknou. Přidejte koření garam masalu.
Paprikovou směs odsuňte stranou. Vlijte vejce, posypte je trochou soli a dobře promíchejte. Pokračujte v míchání, dokud se všechna vejce neuvaří. Vařte je tak dlouho, jak máte rádi. Přimíchejte papriky k vejcím a dobře promíchejte.
Ozdobte koriandrem.
Tip redakce: koření garam masalu běžně šeženete v obchodech i na internetu
Zdroj: redakce- Justýna Malásková, Whiskaffair.com
Buďte první kdo přidá komentář