Recept od světoznámé cukrářky Mirky van Gils Slavíkové na výtečné domácí skořicové sušenky. Vůně skořice provoní pečení a po sušenkách se jen zapráší.
Mirka van Gils Slavíková
Česká cukrářka, držitelka francouzského titulu Professeur en Sucre d’Art. Vítězka soutěže Velká cena Paříže v přípravě svatebního dortu Croquembouche.
Založila cukrárnu v Jihoafrické republice a následně v Kalifornii. Studovala na prestižních zahraničních školách. Vytvářela dorty pro Karla Gotta, Daniela Craiga, Angelu Merkelovou i Condoleezzu Riceovou.
Nyní žije v Holandsku, kde pracuje na svých knihách, a občas vyráží na světové soutěže. V roce 2013 získala zlatou mediali v Basileji. Velmi často se vrací do České republiky. Stala se hlavní porotkyní v pořadu České televize Peče celá země.
Vydala knihy Vůně chleba, V hlavní roli chřest, Dezerty jedna báseň, Cheesecakes nebo Kouzlo dezertů.
Pokud se chcete přiučit jejímu umění, můžete absolvovat její videokurzy.
Foto: Mirka van Gils Slavíková.
Skořicové sušenky
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 225 g tmavě hnědého cukru
- 320 g hladké mouky
- 150 g měkkého másla
- 75 g celých mandlí, strouhaných nahrubo
- 13 g mleté skořice
- 1 g vanilky
- nastrouhaná kůra z pomeranče
- 3 g kypřícího prášku do pečiva
- 1 vejce
- 32 g plnotučného mléka
- 1,5 g jedlé sody
- 2 g soli
- vejce na potření
Bílková glazura
- 1 bílek
- 150–170 g moučkového cukru
Postup
- Máslo, cukr, vejce, sůl, nastrouhanou pomerančovou kůru, mléko a koření utřeme. Do utřené hmoty vsypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a nastrouhané mandle. Vymícháme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici.
- Druhý den vyválíme a vykrájíme sušenky, které klademe na plech. Potřeme vejcem. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 8 minut.
- Sušenky můžeme zdobit jako perníčky nebo polít čokoládou. Ale lze je i naplnit skořicovým krémem.
Bílková glazura
- Veškeré suroviny utřeme do glazury.
Poznámky
Zdroj: Mirka van Gils Slavíková (autorské dílo)
Buďte první kdo přidá komentář