Svíčková a smažák cizincům nechutnají. Z jednoho jídla jsou ale posazeni na zadek

Foto: Unsplash.com

Když se zmíní česká kuchyně, většina lidí si pravděpodobně jako první vybaví guláš, svíčkovou nebo smažený sýr. Tyto pokrmy jsou bezpochyby klasikou české gastronomie a tvoří důležitou součást kulinářské identity země.

Nicméně, i když jsou tyto pokrmy v České republice velmi oblíbené, cizincům se často nelíbí a během své druhé návštěvy Česka obvykle hledají něco jiného. Co však cizince doslova posadí na zadek a překvapí je svou výjimečností? Máte nějaké své tipy?

Oblíbená polévka proti nemocem

Podle recenzentů z celého světa není nejlepším jídlem ani rajská omáčka, svíčková, bramboračka nebo smažený sýr, ale obyčejná polévka, kterou si mnoho Čechů s chutí dá v době chřipek a nachlazení, a tou je česká česnečka. Tato česká polévka je dokonce na 50. místě nejoblíbenějších jídel celého světa. Na druhou stranu smutné 4. místo v kategorii nejhorších světových jídel si stále drží česká chlebová polévka, která se tradičně vaří ze starého chleba okořeněného kmínem a majoránkou.

Česká česnečka je dokonce na 50. místě nejoblíbenějších jídel celého světa.
Foto: Unsplash.com

Záhadná chuť česnečky

Čím si česnečka získala své zákazníky? Cizincům chutná zejména díky své netradiční a výrazné chuti, která je pro mnoho z nich nová a zajímavá. Česnek totiž dodává polévce nejen charakteristickou vůni, ale i silnou a příjemně pikantní chuť, která se liší od běžných polévek, které znají. Navíc je tato polévka zasytí na delší dobu, jelikož s kombinací česneku, brambor, vývaru, krutonů, strouhaného sýra a někdy i slaniny nebo klobásy vytváří polévka bohatý a uspokojivý pokrm.

Cizincům chutná zejména díky své netradiční a výrazné chuti, která je pro mnoho z nich nová a zajímavá.
Foto: Unsplash.com

Jídla, která chce ochutnat každý gastroturista

Kromě svíčkové na smetaně, která je oblíbená, ale někdy paradoxně v tomto pokrmu cizinci postrádají dostatečné množství zeleniny, se zahraniční návštěvníci často uchylují k hovězímu guláši, tradičním českým knedlíkům a samozřejmě smaženému sýru s bramborami a tatarskou omáčkou. I když každý z těchto pokrmů má své místo v české gastronomii, česnečka se ukazuje jako skrytý klenot, který zanechává u cizinců silný dojem a často se stává oblíbeným jídlem pro ty, kteří se do České republiky pravidelně vracejí.

Zahraniční návštěvníci se často uchylují k hovězímu guláši, tradičním českým knedlíkům a samozřejmě smaženému sýru.
Foto: Unsplash.com

A co vy, máte rádi česnečku? Diskutujte v komentářích

Zdroje: Adam Beran, autorský text,
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/27933-zebricek-nejlepsi-ceske-jidlo,
https://www.stream.cz/jak-nas-vidi-svet/cesnecka-rozdelila-cizince-kdo-si-ji-zamiloval-a-kdo-nadaval-64004911,
https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/ceska-kuchyne-cizincum-chutna-jen-hledaji-vice-zeleniny-a-nechapou-smazak.A140204_133131_dobra-chut_ape,
https://refresher.cz/149694-Cizinci-zvolili-nejnechutnejsi-ceska-jidla-Vyber-je-skandalni-asi-s-nim-nebudes-souhlasit

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*