Tembleque – kokosový desertní pudink z Portorika

kokosovy_puding_Tembleque
Foto: Pixabay

Tembleque je kokosový dezertní pudink z Portorika. Je to jeden z nejoblíbenějších dezertů v portorické kuchyni. Tembleque v překladu znamená „peroutka“. Je to pudink, který se rozplývá v ústech.

Čas: 15 minut

Počet porcí: 4-6

kokosovy_puding_Tembleque

Suroviny:

1/2 plechovky kokosového krému/smetany

2 1⁄2 šálku mléka

1⁄2 šálku kukuřičného škrobu

4 lžíce cukru

1 lžička vanilky 

Kokosové vločky a skořice podle chuti na ozdobu

Foto: Pixabay

Příprava:

V hrnci smíchejte mléko, kokosový krém, kukuřičný škrob, vanilku a cukr. Velmi dobře promíchejte.

Za neustálého míchání vařte na středním stupni, dokud směs nezačne vřít.

Nechte ještě několik minut vařit, dokud puding nezhoustne – stále míchejte.

Nalijte do dezertních košíčků nebo do formy.

Nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté uložte do chladničky.

Před podáváním dozdobte skořicí a kokosovými vločkami.

Zdroj: redakce – Justýna Malásková, Thespruce.com

Další články z této rubriky

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*