Tembleque je kokosový dezertní pudink z Portorika. Je to jeden z nejoblíbenějších dezertů v portorické kuchyni. Tembleque v překladu znamená „peroutka“. Je to pudink, který se rozplývá v ústech.
Čas: 15 minut
Počet porcí: 4-6
Suroviny:
1/2 plechovky kokosového krému/smetany
2 1⁄2 šálku mléka
1⁄2 šálku kukuřičného škrobu
4 lžíce cukru
1 lžička vanilky
Kokosové vločky a skořice podle chuti na ozdobu
Foto: Pixabay
Příprava:
V hrnci smíchejte mléko, kokosový krém, kukuřičný škrob, vanilku a cukr. Velmi dobře promíchejte.
Za neustálého míchání vařte na středním stupni, dokud směs nezačne vřít.
Nechte ještě několik minut vařit, dokud puding nezhoustne – stále míchejte.
Nalijte do dezertních košíčků nebo do formy.
Nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté uložte do chladničky.
Před podáváním dozdobte skořicí a kokosovými vločkami.
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím
Buďte první kdo přidá komentář