Vánoce se kvapem blíží a vy marně sháníte inspiraci na to, jaké cukroví letos připravit a vyrazit jím rodině i návštěvám dech? Nehledejte dál! Máme pro vás tip na lahodné, a přitom jednoduché marokánky, po kterých se jen zapráší! Recept pochází od vynikajícího cukráře Josefa Maršálka a sami jsme jej vyzkoušeli.
Marokánky „co dům dal“
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 200 g cukru krupice
- 75 g hladké špaldové mouky
- 55 g másla
- 120 ml mléka
- 65 g medu
- ¼ lžičky mleté kávy
- ¼ lžičky soli
- 150 g slaných arašídů
- 100 g rozinek
- 100 g kandovaného ovoce
- 100 g hořké čokolády
- 100 g bílé čokolády
Postup
- Kromě mouky smícháme všechny ingredience a přivedeme k varu, necháme povařit přibližně 1 minutu. Sejmeme z plotýnky a zamícháme mouku. Po důkladném promíchání necháme směs vychladnout. Na plech vyložený pečicím papírem nanášíme hmotu lžičkou. Při 200 °C pečeme 7 až 8 minut.
- Necháme vychladnout a spodní stranu marokánek namočíme do čokolády.
Poznámky
Tipy redakce:
Místo arašídů můžete dát jakékoli oříšky nebo mandle. Rovněž další složky můžete nahradit tím, co doma najdete, jen musí být vždy zachován poměr ingerdiencí.
Na plech raději nanášejte lžičkou dál od sebe, z hrudek se totiž při pečení vytvoří kolečka, která by se vám mohla spéct dohromady, pokud budou moc blízko u sebe.
Foto: Pixabay.
Děkuji za upozornění na čokoládu, přemýšlela jsem o tom, zda je to správně uvedeno.
recept a marokanky není přesný, jelikož k varu se musí přivést všechny ingredience bez mouky a čokolády!!! čokoláda v receptu se používá až k namáčení. bezhlavě jsem postupovala podle receptu a došlo mi to bohužel až pozde