Go Back
Print
Notes
Smaller
Normal
Larger
Velikonoční beránek
Justýna Malásková
Suroviny
2
hrnky
polohrubé mouky
1
hrnek
cukr krupice
1
vanilkový cukr
1
prášek do pečiva
1
hrnek
mléka
½
hrnku
oleje
3
celá vejce
1
lžička
citronové kůry
BIO
Postup
Polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy.
Přidáme vejce, mléko, olej a citronovou kůru. Všechno řádně promícháme.
Hmotu nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka.
Pečeme ½ hodiny na 180°. Pomocí špejle vyzkoušíme, zda je dobře upečený.
Po vychladnutí formy beránka vyklopíme.
Poznámky
Beránka můžeme posypat moučkovým cukrem.
Poslat e-mailem
Vytisknout